[vc_row content_width=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]backlife - Холимед

Терапиите с BACKLIFE и Суинг тренажори помагат за постигането на максимална физическа и емоционална релаксация. Те се прилагат с огромен успех при лечението на различни заболявания и здравословни състояния, включително при гръбначни изкривявания, като се възстановява подвижността между отделните прешлени и се освобождават блокираните гръбначни сегменти.

Суинг тренажорът притежава свойството да възстановява гръбначния стълб, предизвиквайки движения, сходни на тези при ходене. Чрез тях се подобрява циркулацията на кръв и лимфа в паравертебралната мускулатура.

Терапията протича, докато пациентът се намира в хоризонтална позиция, при която се постига максимално отпускане на мускулатурата. Тъй като липсва всякакво натоварване на сърдечно-съдовата и дихателна системи, Суинг терапията е подходяща за възрастни и хронично болни хора.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯКАНДИДАТСТВАЙ

Лечението със Суинг тренажор е особено подходящо при:

 • Разширени вени;
 • Храносмилателни проблеми;
 • Хормонални смущения;
 • Отслабен имунитет;
 • Анемия;
 • Вегетативна дистония;
 • Хронична умора;
 • Понижена физическа активност;
 • Емоционален стрес.

Суинг-тренажорът решава редица здравословни проблеми, въздействайки на няколко различни нива

Тъй като нервните пренапрежения нарушават равновесието в симпатикус-парасимпатикус вегетативната нервна система, суинг машината помага за възстановяване на изгубения баланс. Нарушенията в баланса се проявяват по различен начин – безсъние, неврастения, хронична умора, храносмилателни проблеми, коремни болки, запек, сърцебиене и тревожност – все болести на цивилизацията.

Влияейки основно върху симпатикуса, Суинг тренажорът подобрява трофиката и работата на всички вътрешни органи. Терапията повишава функцията на жлезите с вътрешна секреция, активира ферментните системи на клетките, стимулира синтеза на кръвни клетки и отделянето на имуноглобулин, с което подобрява и работата на имунната система.

С помощта на BACKLIFE и Суинг тренажорите се подобрява циркулацията в кръвоносните съдове, като се разширяват дори най-малките от тях, което подобрява храненето на вътрешните органи, и следователно тяхната функция се засилва. Масажът на долните крайници помага за намаляване на отоците и чувството за умора и тежест. Продължителността на всяка процедура е около 15 минути.

Уредите осъществяват плавни колебателни движения, обхващащи цялото тяло – крака, таз, гръбначен стълб, достигайки до главата. Движенията се предават и на вътрешните органи, при което се постига синхронен вътрешен масаж. Тъй като терапията се изпълнява в лежаща позиция, при нея не се натоварват сърцето и дишането, макар количеството изразходвани калории и усвоен кислород да се равняват на 1 час аеробика или на 10 000 крачки.

Чрез плавните си ритмични движения уредите въздействат на ставите, мускулите и целия гръбначен стълб, включително на страничната му област, в която се намират едни от най-важните рефлесогенни зони. С всяка процедура се постига пълно физическо и емоционално отпускане, като в самия ѝ край се появява чувство на издигане на енергийния поток от стъпалата до тила.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС 0877 346 446

Терапиите се провеждат от Румяна Николова, преминала обучение и квалификации при:

 • Международна академия за скенар терапия – Москва
 • Скенар терапия – основен курс, преподавател д-р Мариета Желева България
 • Скенар терапия – базова школа при проф, Ал. Ревенко, д-р Галина Субботина – Москва
 • Скенар терапия и скенар експертиза 1-во и 2-ро ниво при д-р Йосиф Семикатов Русия
 • ISTA – INTERNATIONAL SCENAR TECHNOLOGY ASSOCIATION – повишаване на квалификацията – д-р Ирина Коссовская, Канада
 • Управление на ответните реакции на организма при скенар терапията – проф. Ал. Ревенко, Москва
 • Методически основи при използване на рефлексодиагностика – РИСТА 1 ЕПД, преподавател к.т.н. А. Черчаго
 • Конструкция и планиране на скенар курс – д-р Галина Собботина – Москва
 • Скенар в лечението на вътрешните заболявания и хирургичните заболявания – проф. А. Тараканов, Ростов на Дон
 • Модул скенар терапия в неврологията – мастерклас – преподавател проф. Ал. Ревенко – Москва

Участие в международни конференции и семинари:

2006г. – 12-та международна конференция по скенар терапия – Варна

2007г. 13-та международна конференция по скенар терапия – Братислава

2008г. 14-та международна конференция по скенар терапия – Одеса[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”parallax” full_screen_section_height=”no” parallax_background_image=”4217″ el_class=”call-to-action”][vc_column el_class=”call-one”][vc_empty_space height=”50px”][mkd_call_to_action full_width=”yes” content_in_grid=”yes” grid_size=”75″ type=”normal” show_button=”yes” button_type=”” button_hover_type=”” button_hover_animation=”” button_position=”left” button_icon_pack=”” button_text=”Контакти” button_link=”https://holimed.bg/kontakti/”]

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашите услуги и методи за лечение.

[/mkd_call_to_action][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”call-to-action”][vc_column el_class=”call-two”][mkd_call_to_action full_width=”yes” content_in_grid=”yes” grid_size=”75″ type=”normal” show_button=”yes” button_type=”” button_hover_type=”” button_hover_animation=”” button_position=”left” button_icon_pack=”” button_text=”ОТЗИВИ” button_link=”https://holimed.bg/otzivi-ot-klienti/”]

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашите услуги и методи за лечение.

[/mkd_call_to_action][/vc_column][/vc_row]