мнение на пациент Боянка БуюклиеваИскам да споделя едно лично и много емоционално преживяване.

Казвам се Боянка Буюклиева. На 60 години съм. Живея в София. Работя като инженер по електроника към ядрения институт на БАН.

Историята на моите здравни проблеми започна на злощастния за мен 27.02.2015 г., сутринта, когато спъвайки се на тротоар в центъра на София паднах и си счупих две кости на китката на лявата ръка. След като двама полицаи от МВР Гурко ми помогнаха да се изправя, дори успях да отида на работа. Но към 15 часа болките се засилиха и се наложи да отида до спешна помощ в Пирогов. Там ми направиха снимка и гипсираха ръката за 45 дни. На 04.04 ми направиха контролна снимка и свалиха гипса. Започнах физиотерапия в МБАЛ ” Св. София ” и ръката ми почти се беше възстановила. Но на 14.05 последва ново счупване и то почти без сериозна причина – отново от едно препъване. Отново последва гипс за 30 дни. По – късно се установи болест на Зудек. Последваха множество процедури – физиотерапия, балнеолечение – но без съществена промяна в състоянието. И така две години ходене по мъките.

В търсене на информация как да си помогна, случайно попаднах на центъра за холистична медицина ” Холимед ” в Хасково.

Бях впечатлена от отзивите на вече преминали през центъра за лечение пациенти. И то с тежки състояния. С някои от тях се срещнах лично и бях очарована от промяната, която са постигнали и начина по който се чувстват сега. По – късно имах удоволствието да се възползвам от отношението и професионалния поглед и поведение спрямо моя проблем. Румяна Николова ме посъветва да си направя изследване на костната плътност, но на гръбначния стълб, по метода DEXA. До момента никой не ме беше насочвал да изследвам костна плътност. Оказа се, че имам сериозно нарушение и съм с висок риск от счупване на прешлен или  други кости.

Започнахме комплексно лечение – медикаментозно и с процедури в центъра. Днес ми е последната процедура от първия цикъл и мога да кажа, че освен болковия синдром, който се повлия прекрасно, сега се чувствам много жизнена, много спокойна. Подобри ми се съня, подобри ми се и концентрацията. Движенията ми са много по-леки и без ограничения.

Благодаря на екипа на центъра за холистична медицина ” Холимед ” Хасково. Те са не само високи професионалисти, но и човеци с главно Ч.
17.08.2017 . Хасково