hristo-chankovКазвам се Христо Чанков. На 71 години съм от гр. Хасково.

Преди 10 години прекарах исхемичен мозъчен инсулт с поражения в дясна ръка, десен крак и двойно виждане. През годините беше ходене по мъките. Където и да отидех, всеки вдигаше рамене и ми казваше – това е положението, няма оправяне.

Движението ми беше много затруднено. Самостоятелното ми обслужване беше проблем.

Към център ХОЛИМЕД се обърнах по препоръка на моя брат. Той се лекуваше там от силни болки в кръста и крака. Казаха, че е усложнение на дископатия и ошипяване. И остана много доволен.

Аз бях изненадан, че за първи път някой се ангажира да ми помогне да излезна от състоянието в което се намирах и да си върна нормалния живот.

Започнахме да работим и за моя изненада много бързо почувствах промяна в общото ми състояние.

Подобри се съня и тонуса ми. Имах сили и желание да се справя. Сутрин се събуждам наспан и в добро настроение, което запазвам през целия ден. Стана ми по-ведро.

Подобри се силата на ръката и крака. Координацията също. Походката ми стана стабилна с изразена здравина и издържливост на крака. Вече ходя пеша 6 км. всеки ден без да се затруднявам. Ръката я ползвам свободно и се обслужвам без проблеми – хранене, обличане, хигиенен тоалет.

Когато се движех преди се налагаше да се спирам заради двойното виждане. Беше ме страх да не се блъсна в някой. Сега не е така.

Единственото за което съжалявам е, че не съм открил тази възможност за възстановяване по-рано и изгубих 10 години ценно време.