hur-mehmedКазвам се Наим Мехмед Наим от гр. Хасково.

Дъщеричката ми Нур е на 7 г. и е в първи клас. Работи с ресурсен учител, поради затруднението в концентрацията и общуването. Поставена й е диагноза Хиперактивно разстройство с изоставане в психоинтелектуалното развитие. Това наложи и психологична консултация. При нея се установи следното: Психомоторно е видимо неспокойна, не се задържа на едно място. Заниманията й са придружени с шум. Има деструктивно поведение. Липсва концентрация на вниманието. Словесна комуникация не се осъществява. Не общува с връстниците си. Не може да се проведе изследване с детски Рейвън поради повишена двигателна активност и дефицит на вниманието. Това е от консултацията с клиничния психолог.

Освен това имахме проблеми със съня. Когато говореше, повтаряше неадекватно едни и същи фрази, както и едни и същи стереотипни движения.

Започнахме да посещаваме логопед.
А в началото на учебната година започнахме и специализираното лечение в център Холимед по новата технология, която ни препоръчаха.
Още след първите процедури се забеляза сериозна разлика в състоянието на Нур. Започна да заспива лесно и да спи спокойно. Започна да говори по-разбираемо, а сега вече говори съвсем разбираемо и адекватно. Сега разбира какво й се казва и започна да запомня бързо нови неща, както и да ги споделя в смислени изречения.
Прави впечатление, че задържа вниманието си продължително време на едно и също нещо, без да нервничи и дори проявява интерес към определени неща.
Говора е много по-изчистен и разбираем, което направи голямо впечатение и на логопедката с която работи.
До преди започването на лечението тя не можеше да рисува – само драскаше. А сега рисува, при това със сюжет.
Друго, което преди не правеше е, че не можеше да си играе с играчки, а сега се заиграва дълго с тях. Започна да й харесва да ходи на училище и дори иска да остава на занималня. Вече търси и контакта с другите деца.

Продължаваме с лечението и се радваме на всеки нов променен момент в състоянието й.