Паулина Георгиева НайденоваКазвам се Даниела Найденова и съм майка на Поли.

Прекрасния резултат, който постигнахме в лечението на нашия проблем ме провокира да го споделя.

 

Поли е на 13 г. От дълго време се оплакваше от болки и тежест в краката – засилващи се при натоварване. По-късно се появиха и болки в кръста и целия гръб. Позицията на двете рамена беше видимо различна – едното рамо беше доста по-ниско от другото рамо.

Консултирахме се със специалисти в ДКЦ Токуда. След направените снимки, се установи дясноконвексна сколиоза – силно изразена с наличието и на спина бифида. Тя поне не беше от най – тежките форми. Но е дефект, който много ограничаваше възможностите ни за подобрение.

Започнахме физиотерапия и лечебна физкултура, но без особен ефект. Леко олекване на краката за кратко време и отново в изходно положение. На Поли вече й беше трудно да си изкара часовете в училище.

Знаехме за центъра за холистична медицина Холимед от наши близки, които го посещаваха, но честно казано нямахме кой знае каква надежда, защото проблема ни беше усложнен от наличието на спина бифида. Но не ни оставаше нищо друго освен да опитаме. И не съжаляваме, защото резултата надмина всичките ни очаквания и разсея всичките ни съмнения.

мнение Паулина Георгиева Найденова

Постепенно болките и тежестта изчезнаха – нямаше ги нито в краката, нито в кръста, нито в гърба. Съня на Поли стана пълноценен. Тя стана по- спокойна, с добро настроение, прекрасен тонус. Изправи осанката и рамената постепенно се изравниха. Дори в момента Поли тренира футбол и няма никакви праблеми с физическите натоварвания.

При контролния преглед в ДКЦ Токуда и направените снимки се установи, че гръбначното изкривяване е вече съвсем дискретно, раменете са изравнени и най-важното – при снимката се видя, че спина бифида е с обратно развитие. Снимката показа, че липсват данни за малформативни прешленни тела.

С удоволствие прилагам и резултата от това изследване. Пожелавам на екипа да работи все така всеотдайно и с любов към своите пациенти.

резултат от изследване