fbpx
Понеделник - Петък 08:00 - 20:00

Събота и Неделя - ЗАТВОРЕНО

Адрес: гр. Хасково

ул. „Македония“ 16 вх. Б ет.1

Последвай ни
Полезна информация и съвети за здравето — Холимед
fade
57
archive,category,category-polezno,category-57,cookies-not-set,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default

ХОЛИМЕД > Полезно

Полезноpodkrepa-ot-prirodata-balneolechenieto-pri-bolki-v-gurba-i-stavite-holimed

Подкрепа от природата- балнеолечението при болки в гърба и ставите. Какво трябва да се знае, за да е ефективно и дълготрайно.

podkrepa-ot-prirodata-balneolechenieto-pri-bolki-v-gurba-i-stavite-holimed

Балнеолечението има дълга история, доказваща ефикасността му при намаляване на болките и подобряване на общото здравословно състояние.

Тази форма на лечение се базира на използването на природни ресурси като минерални води, торфени бани, глини и други природни ресурси.

Отдавна балнеолечението се е наложило като ефективен метод за облекчаване на болките в гърба и ставите.

Основният подход при него се базира на два важни фактора – топлината и химичните съставки на природните материали.

Топлата вода и бани са известни със своите способности да релаксират мускулите и да намаляват възпалението в ставите. Топлината разширява кръвоносните съдове, улеснявайки достъпа на кислород и хранителни вещества до засегнатите области. Това води до облекчаване на болката и подобряване на функционалността на мускулите и ставите.

Химичните съставки на минералните води и природни ресурси добавят допълнителна подкрепа. Например, минерали като магнезий, калций и сяра имат противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, които са от полза при облекчаването на болката и намаляването на възпалението.

Други реални ползи са подобряване на подвижността, стимулиране на кръвообращението, което е ключово за доставката на хранителни вещества и кислород до засегнатите тъкани и не на последно място постигането на психичен релакс, който е в основата на общото психично благополучие.

За да се осигури максимален положителен ефект и да се предотврати обостряне на болките е важно да следваме правилните практики и да бъдем информирани.

В тази статия ще разгледаме как да използваме балнеотерапията правилно, за да не обострим болките в тялото.

Какво трябва да знаем и да направим?

1. Консултирайте се с медицински специалист:

Преди да започнете балнеотерапия, е жизнено важно да се консултирате с медицински специалист, като физиотерапевт или ревматолог.

Те ще ви дадат индивидуални съвети за подходящите методи и терапевтични подходи, които ще са най-ефективни за вашата конкретна ситуация.

2. Изберете подходящо място и оборудване:

Изборът на подходящо място за балнеотерапия е от съществено значение. Термални бани, спа комплекси и балнеоцентрове са добри възможности. Уверете се, че оборудването е в добро състояние и съответства на вашите нужди.

3.Следвайте препоръките за продължителност и интензивност:

Препоръките на специалистите за продължителност и интензивност на терапията са от значение. Не се подлагайте на прекомерни усилия, които могат да доведат до проява на странични ефекти

. Научете се да слушате своето тяло и да информирате своевременно специалиста, който се е ангажирал с вас.

4. Следете за температурите:

Топлата и студената вода могат да оказват различни въздействия върху гърба и мускулите. Внимавайте да не се излагате на твърде високи температури, които биха могли да наранят тъканите и да предизвикат критични състояния.

5. Съчетавайте балнеотерапията с други методи:

Балнеотерапията е част от комплексен подход към облекчаване на болките. Комбинирайте я с други методи като физическа терапия, разтягащи упражнения и кинезитерапия за да постигнете най-добрите възможни резултати.

6. Поддържайте редовност:

Постоянството е ключът към успеха на балнеотерапията. Поддържайте редовност в сесиите си и следвайте предписанията на специалистите. Постепенното подобрение на мускулите и ставите изисква време и търпение.

7. Слушайте Тялото Си:

Най-важното от всичко е да слушате своето тяло. Ако усетите болка, дискомфорт или някакво неблагоприятно усещане, спрете упражнението или се консултирайте със специалист.

8. Изисквайте индивидуален подход и професионална консултация:

Важно е да се знае, че ефектите на минералната вода и балнеолечението могат да варират в зависимост от индивидуалните нужди и здравословно състояние. Преди да се ангажирате с балнеолечение, е препоръчително да се консултирате със своя лекар или специалист, за да определите най-подходящите методи и терапии за вас.

Минералната вода и балнеолечението предоставят природни ресурси за облекчаване на болките. Но не са безобидни. Винаги бъдете информирани и се консултирайте  с професионалисти, преди да определите какво е най-доброто за вашето здраве и удобство.

Индивидуалната консултация със специалист е ключът  към успешното балнеолечение. И подходът винаги е индивидуален. И здравословните проблеми на всеки са индивидуални и специфични, което налага да се направи преглед на медицинската история за да се предотвратят възможни нежелани ефекти.

            Възможността за облекчаване на болките чрез балнеолечение е значителна, но здравословната безопасност трябва да бъде винаги на първо място.

Важно е да бъдете осведомени за възможните рискове, свързани с балнеолечението. Някои хронични заболявания могат да бъдат влошени от балнеолечението. Важно е да се консултирате с вашия лекар, преди да решите да използвате този метод, особено ако имате придружаващи здравословни състояния.

Професионалната консултация с лекар ще ви помогне да се уверите, че методът е подходящ и безопасен за вас.

Затова  потърсете мнението на специалистите, преди да се ангажирате с балнеолечение, за да се уверите в правилния път към облекчение и благополучие.

Подгответе тялото за да постигнете максимален резултат без кризи и странични ефекти.

На телефон 0877 – 346 446 можете да запазите час за консултация и провеждане на курс физиотерапия, както и да получите пълно окомплектоване на нужните документи за настаняване в лечебно заведение за балнеотерапия по клинична пътека.

Посещенията са с направление за физиотерапия.

Специалистите в МЦ ХОЛИМЕД с удоволствие ще ви дадат насоки за правилно провеждане на балнеолечението, което ви предстои.

ВИЖ ОЩЕ
holimed-bolki-v-gurba

Разпознаваме ли сигналите на тялото – как болките в гърба ни указват за потенциални здравословни рискове

holimed-bolki-v-gurba

Всеки от нас е изпитвал болка в гърба поне веднъж в живота си. Това може да бъде след дълъг работен ден, носене на тежки предмети или дори прекомерно седене пред компютър.

И все пак, дали знаете, че болките в гърба не са само неприятна случайност, а често предупреждение за проблеми, които може да се развият в бъдеще?

Днес в тази статия искам да разгледаме защо гърбът ни боли и какво може да ни каже тази болка за нашето здраве.

 1. Неправилна позиция на тялото – неправилна поза

Една от най-честите причини за болки в гърба е лошата основна поза при изправен стоеж или седнало положение. Ако постоянно не правите усилие да поддържате правилната позиция на гърба си, това може да доведе до натоварване на мускулите и мускулни спазми, които причиняват болка.

Предупреждение: Можете да  игнорирате неправилната си поза, но трябва да сте наясно, че това може да доведе до постоянни проблеми с гърба и дори до дегенеративни заболявания на гръбначния стълб. А това съвсем не е добра перспектива.

 1. Мускулен хипертонус:

Ако се излагате на прекомерни усилия или често сте подложени на стрес, мускулните ви тъкани ще се напрегнат и причинят болка в гърба. Дълготрайното напрежение на мускулите може да доведе до хронична болка и дискомфорт, до активни тригерни зони ( усещат се като уплътнени болезнени възли).

Предупреждение: Болката в гърба от напрегнати мускули може да бъде знак, че трябва да обърнете повече внимание на своята психическа и физическа динамика. Много често първото решение е – тръгвам на йога и започвам да се разтягам … И тук идва изненадата – това е грешно решение. Движението и разтягането следва да се направят със съдействието на кинезитерапевт, който знае как да не стегне допълнително и без това болезнените уплътнения, а да разплете възела, за да се разтегне мускула без травма.

 1. Прекомерно напрежение на мускулите или връзките:

Вдигането на тежки предмети или необичайни резки движения може да доведе до усещане за дърпане на мускулите или връзките, което предизвиква болка, а понякога и усукване на гърба.

Предупреждение: Ако ви се налага да работите в принудителна поза, ако имате тежко физическо натоварване, бихте могли да се предпазите от потенциални наранявания или обостряния на вече налични проблеми на гръбначния стълб като укрепите мускулния корсет на гърба.

Не го правете само с фитнес инструктор. Той не може да оцени промените на гръбначния стълб. Задължително направете курс с квалифициран кинезитерапевт, който да ви научи кои са недопустимите натоварвания и движения, за да си спестите последващи усложнения.

 1. Дегенеративни заболявания на гръбначния стълб:

Болката в гърба може да бъде резултат от дегенеративни заболявания, като например остеоартрит или херния на диска, остеолистеза или протрузия… Тези състояния се обострят с възрастта и може да предупредят за проблеми с гърба, които трябва да бъдат обект на медицинско внимание.

Предупреждение: Необходимо е да потърсите лекарска консултация и проучвания, ако болката в гърба се дължи на дегенеративни заболявания.

 1. Неравновесие в мускулатурата:

Ако имате слаби мускули в областта на гърба, това може да причини дисбаланс и повишено напрежение в други мускулни групи, което води до болка.

Предупреждение: Болката в гърба може да бъде сигнал, че трябва да работите за балансиране и укрепване на мускулните групи.

Болката в гърба не трябва да се пренебрегва.

Това е признак, че нещо в нашето тяло не е в ред и че може да има проблеми, които се развиват безсимптомно.

Важно е да слушаме сигналите, които ни дава гърбът ни, и да предприемаме подходящи и навременни мерки.

Редовната физическа активност, правилната поза и внимателно отношение към своето здраве могат да ни помогнат да се справим с болките в гърба и да поддържаме тялото си здраво и силно.

Да потърсите лекарска помощ при първите симптоми не е просто добра идея – задължително е, ако не искате да страдате от сериозни или продължителни проблеми с гърба и цялото тяло.

Екипът на МЦ ХОЛИМЕД Хасково с удоволствие ще ви консултира и насочи към най-доброто лечение.

Добрата новина е, че лечението в центъра вече е безплатно за пациента и се поема от НЗОК.

Запазете си час за безплатна консултация на тел. 0877 – 346 446 и си върнете комфорта от доброто здраве и лекота на движението.

ВИЖ ОЩЕ
Holimed-stypala-konstruktsia-na-tialoto

Деформация на стъпалата: Защо пренебрегването е рисково за общото здраве?

Holimed-stypala-konstruktsia-na-tialoto

Оказва се, че стъпалата са едни от най-подценяваните части на нашето тяло, но въпреки това те имат голямо значение за общото ни здраве и благополучие.

Когато пренебрегнем проблеми с деформацията на стъпалата, задължително се сблъскваме със  сериозни последици за нашето здраве и активност през целия живот.

В тази статия ще обсъдим защо е от съществено значение да се отдава внимание на този проблем и да предприемем действия за неговото решаване.

Стъпалата са основна опора на тялото. Те са в основата и на неговата подвижност и пластичност.

Ако те са засегнати от деформации като плоскостъпие, деформирани пръсти или деформирани сводове, натоварването на другите стави, мускули и костни структури се променя.

Това може да доведе до болки в крайниците, гърба и шията.

Малко статистика:

 • Плоскостъпие: Плоскостъпието е една от най-често срещаните деформации на стъпалото. Оценява се, че около 20-30% от общото население има някаква форма на плоскостопие.
 • Халус валгус: Това е изкривяване на първия пръст на крака, където той се отклонява към втория пръст. Халус валгус засяга около 23% от възрастното население и по-често засяга жените.
 • Вроговени пръсти: Това е състояние, при което пръстите на краката се изкривят на страни и придобиват формата на нокти. Точната статистика за това състояние не е толкова разпространена, но то може да бъде част от други деформации на стъпалото.

Засегнато равновесие:

Нашият баланс зависи от правилната функция на стъпалата. Деформации могат да доведат до неравномерно разпределение на тежестта върху стъпалата, което води до лошо равновесие и по-висока вероятност от падане и нараняване.

Болки и дискомфорт:

Деформираните стъпала често довеждат до болки и дискомфорт при ходене. Ако игнорираме тези симптоми, те могат да станат постоянни и да се отразят отрицателно на нашето настроение и качество на живот.

Влияние върху костната структура:

Недиагностицираните и неотстранени деформации на стъпалата могат да имат влияние върху костната ни структура. Това може да доведе до развитие на артрит и други костни заболявания в по-късни години.

Мобилност и активност:

Деформациите на стъпалата могат да ограничат нашата мобилност и участие в различни активности. Хората, които страдат от такива проблеми, често се чувстват отстранени и дори изолирани от нормалния живот.

Каскаден ефект върху други стави:

Аномалиите в стъпалата могат да причинят компенсаторни промени в други стави и мускулни групи. Това може да доведе до допълнителни проблеми с крайниците и гръбначния стълб.

Влияние върху обувките:

Неправилната форма на стъпалата може да доведе до износване на обувките, което не само е финансово неизгодно, но може и да доведе до болки и уязвимост на стъпалата.

Връзка с други здравни проблеми:

Някои деформации на стъпалата са свързани с други медицински състояния като диабет, рак на кожата и циркулационни проблеми. Правилната диагноза и управление на деформациите може да помогне за предотвратяване на свързаните здравни рискове.

Заключение:

Пренебрегването на проблема с деформацията на стъпалата може да има сериозни последствия за нашето общо здраве.

За да запазим подвижността си, да предотвратим болки и комплексни здравни проблеми, е важно да обърнем внимание на състоянието на стъпалата си и да се консултираме със специалист при необходимост.

Редовните проверки и ранното лечение могат да ни помогнат да поддържаме активен и здравословен начин на живот през целия си живот.

ВИЖ ОЩЕ
bolki-v-gutba--nepravilna-stoika-stupala-problem-holimed

СКРИТИТЕ ПРИЧИНИ ЗА БОЛКИ В ГЪРБА – КОГАТО КОРЕНЪТ НА ПРОБЛЕМА Е ПО-ДЪЛБОКО ОТКОЛКОТО СИ МИСЛИТЕ …

bolki-v-gutba--nepravilna-stoika-stupala-problem-holimed

Болките в гърба са един от най-честите здравословни проблеми, засягащи милиони хора по света. Статистиките са ужасяващи.

Причините за тях обаче много често са скрити и по-сложни от простото обяснение, което сме склонни да приемем – че сме преуморени, претоварени физически, недоотпочинали…

Обърнете внимание на съдържанието на тази статия. В нея искам да насоча вниманието към онези причини, за които не се сещаме в първия момент, когато ни заболи гръбнака. А е важно да ги разпознаем, за да се справим адекватно с проблема.

1. СТОЙКАТА – ПОЗАТА НА ТЯЛОТО

Неправилната поза, принудителната работна поза или принудителната поза при болка поддържана дълго време, дългия престой пред компютър създава допълнително напрежение върху гръбначната колона и мускулатурата на гърба. А това с течение на времето неминуемо води до появата на болка.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ?

– следим за правилната поза когато сме седнали и когато сме изправени

– разпределете работното си място така, че мониторът да бъде на нивото на очите

– поставете подпора на гърба

– направете си изследване на стъпалата – при деформация на ходилото се променя напрежението по цялата кинетична верига на гръбначния стълб.

2. ЕМОЦИОНАЛЕН СТРЕС

когато сме под стрес тялото се напряга и в комбинация с неправилната поза води до болки и стягане в областта на гърба.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ?

– чрез техники за релаксация и адекватно физическо натоварване за обиране на ежедневния стрес.

– отделете време за хобита – особено сега в това турбулентно време.

3. МУСКУЛНИ ДИСБАЛАНСИ

Това е състояние при което по редица причини някои мускулни групи са по-силни от други. Това може да бъде повод и за последващо гръбначно изкривяване при което натоварването върху гръбначната колона не е равномерно.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ?

– включете в тренировъчния си режим упражнения за укрепване на мускулатурата на гърба и корема, за да се избегне дисбалансът.

– разгледайте опцията за работа с квалифициран физио и кинезитерапевт. За щастие в нашия център това вече е възможно само с направление за физиотерапия и е напълно безплатно за пациента.

4. ДЕФОРМАЦИИ НА ГРЪБНАЧНАТА КОЛОНА

Като например сколиоза, кифоза – могат да бъдат повод за сериозни болки в гърба, особено при натоварване и дълготрайно поддържане на принудителна поза.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ ?

– ако имате съмнения за деформации на гръбначен стълб – консултирайте се с ортопед и физиотерапевт за правилна диагноза и лечение.

5. НЕРАЗПОЗНАТИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Понякога болките в гърба могат да бъдат симптом на други заболявания или проблеми в организма, като например инфекции, артрит, проблеми на сърдечно-съдовата система.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ ?

– Ако болките в гърба продължават или се усилват и не реагират на обичайните методи за облекчаване, задължително потърсете лекарска консултация, за да изключите други заболявания или състояния.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ

Болките в гърба могат да бъдат предизвикани от разнообразни фактори и проблеми, някои от които могат да бъдат скрити и сложни за разпознаване.

Затова не чакайте да ви мине от самосебе си.

Колкото по-навреме се овладее един проблем, толкова по-малко беди причинява.

А заболяванията на гръбначния стълб могат да бъдат сериозен повод за инвалидизация и загуба на качеството на живот.

Не отлагайте решението

Възползвайте се от безплатната консултация при нас и открийте най-доброто за вас решение.

Консултациите са само след предварително записване на тел. 0877 – 346 446

ВИЖ ОЩЕ
SPINE-CAVITATION-holimed

ГРЪБНАЧНО ИЗКРИВЯВАНЕ – ПРОБЛЕМ РЕШИМ С ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД

SPINE-CAVITATION-holimed

Гръбначното изкривяване е усложнено здравословно състояние, което засяга милиони хора по света.
Независимо дали става дума за сколиоза, кифоза или лордоза, тези деформации могат да предизвикат болка, намалена подвижност и влошено качество на живот.
Въпреки това, справянето с гръбначното изкривяване не е безнадеждно.
В тази статия ще обсъдим защо индивидуалният подход към лечението на гръбначното изкривяване е от решаващо значение и как може да доведе до значително подобрение на състоянието на пациента.

1. ПРИЧИНИТЕ ЗА ГРЪБНАЧНОТО ИЗКРИВЯВАНЕ

Гръбначното изкривяване може да има множество причини, като например генетика, неправилна постановка при сядане и стоене, травми или заболявания на гръбначния стълб.
Ранната диагностика и идентификация на причините са от съществено значение за определението на подходящото лечение.

2. ВАЖНОСТТА НА ИНДИВИДУАЛНИЯ ПОДХОД:

Всяко гръбначно изкривяване е уникално и се различава при всеки пациент. Затова е изключително важно да се използва индивидуален подход при лечението.
Този подход включва изследване на анатомичните особености на пациента, видът и степента на изкривяване и общото здравословно състояние.

3. РАННА ДИАГНОСТИКА И РЕДОВНО НАБЛЮДЕНИЕ

За да се постигне успешно лечение, ранната диагностика е от голямо значение. Редовното наблюдение и проследяване на промените в изкривяването са също толкова важни, тъй като позволяват на лекарите да реагират навреме и да коригират лечението според нуждите на пациента.

4. ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЯ И УПРАЖНЕНИЯ:

Физикалната терапия е основен компонент на индивидуалния подход при гръбначното изкривяване. Специализирани упражнения и терапевтични подходи могат да подобрят мускулния тонус, подвижността на гръбначния стълб и стойката на пациента.

5. ОРТЕЗИ И ПОМОЩНИ СРЕДСТВА:

В някои случаи използването на ортези, корсети или други специализирани помагала може да бъде необходимо, за да се поддържа правилната позиция на гръбначния стълб и да се предотврати напредването на изкривяването.

6. КОРЕКТИВНА ХИРУРГИЯ:

За някои пациенти с тежки и напреднали гръбначни изкривявания, хирургичното лечение може да бъде необходимо.
Модерните хирургични техники и методи предоставят възможност за корекция на изкривяванията и значително подобрение на функционалността на гръбначния стълб.
Но за да не се стига до тази крайна мярка е необходимо своевременно осъзнаване на значимостта на проблема и неговите последици във времето.
Гръбначното изкривяване не трябва да бъде пренебрегвано, но и не трябва да се счита за безизходно състояние.
С подходяща диагностика, индивидуален подход и навременно лечение, пациентите могат да постигнат значително подобрение и да се наслаждават на активен и здравословен живот, свободен от ненужни болки и ограничения.
 
Всеки случай изисква индивидуално внимание и грижа, и точно това прави разликата в успешното преодоляване на гръбначното изкривяване.
Ако се опитвате да намерите решение на проблем с изкривяване на гръбначния стълб, запишете своя час за безплатна консултация в МЦ ХОЛИМЕД на тел. 0877 – 346 446 .
 
Колкото по-своевременно се реши този проблем, толкова по-малки ще бъдат пораженията и страничните ефекти от него.
ВИЖ ОЩЕ
holimed-back-pain

Знаеш ли защо имаш болки в гърба и как да се избавиш от тях?

Знаеш ли защо имаш болки в гърба и как да се избавиш от тях?

Какво се случва с годините, когато гръбначния стълб остарява?

Много често сме чували по-възрастните хора да казват „ до 50 години не знаех, че имам тяло – нищо не ме болеше…“

Замисляли ли сте се защо е така?

Замисляли ли сте се, че първите оплаквания идват почти винаги от гръбначния стълб – омаляване, изтръпване, мравучкане, парене, болка, ограничени движения, трудно раздвижване сутрин…..

А знаете ли защо се случва това?

Съвсем накратко: 

Междупрешленните дискове се дехидратират, изтъняват, тяхното “хидравлично ” пулпозно ядро ​​губи влага и вече не обира пълноценно  вибрациите и не реагира достатъчно защитаващо на травмите, които се случват понякога силно проявени, понякога съвсем незабележимо напомнящи за себе си… 

В същото време пръстеновидните влакна стават отпуснати, крехки, не осигуряват плътно, еластично фиксиране на прешлените, които дори могат да се счупят, особено ако натоварването е неправилно разпределено или прекомерно, или е налична остеопороза, която не сме диагностицирали и лекували навреме.

Понякога в такава междина излиза полутечно пулпозно ядро, образувайки така наречената дискова херния. Изпъкналостта може да притисне нервното коренче, което е най-близко, което е повод за силна болка, изтръпване, загуба или обостряне на сетивността. 

Много често това състояние е съпътствано и с допълнителни деформации, предизвикани от натрупване на калцификати, които са повод за ошипяване ( остеохондроза)

Най-честата диагноза в такива моменти е ишиас – (“radix” – в превод от латински “корен”). Болката при ишиас може да бъде непоносима, но това не е най-страшното усложнение . 

Най-лошото от всичко – нестабилност на гръбначния стълб, тоест прекомерна подвижност на прешлените. Движейки се, те могат, в зависимост от нивото на заболяването, да причинят притискане на кръвоносния съд или да нарушат гръбначния мозък или неговите придатъци. Така гръбначният стълб губи основната си функция на опорна  колона.

                                       

За щастие тези усложнения не се появяват много често.

Най-често има ясно изразена картина на заболяването, която се характеризира  с постоянна хронична болка, причинена не само от нарушената коренчева функция, но и  от постоянния мускулен спазъм съпровождащ тези състояния. Причината за това отново е дискогенна: прешлените изглеждат уморени, претоварени, дискът е сплескан, не поема натоварвания, вибрации и други натоварвания. И в резултат на болката, в началото, може би малка, но посепенно ескалираща до силна и нетърпима, те причиняват повишаване на мускулния тонус.

Постепенно се стига и до последващи парези, а в по-тежките случаи и до парализи.

Какво не трябва да пренебрегвате?

Ако в рамките на един месец  дискомфорта в гърба не отшуми, ако тези оплаквания ограничават движенията ви, не ви дават възможност да се обръщате спокойно в леглото и нарушават нощния сън, потърсете помощ при специалист, докато все още може да ви се предложи решение.

ВИЖ ОЩЕ

Как да се справим с безсънието – Безплатен уебинар с Гергана Радович

Tози уебинар е за хора в активна възраст, които:

 • изпитват затруднения да спят пълноценно всяка нощ.
 • заспиват трудно или се будят често през нощта.
 • които трудно намират достатъчно време за сън.

Как да се справим с безсънието

Как да се справим с безсънието – Безплатен уебинар с Гергана Радович

Posted by Център за холистична медицина Холимед – Хасково on Thursday, February 4, 2021

Водещи: Невротерапевт биофийдбек Румяна Николова​ и холистичен терапевт Гергана Радович

Защо е важно да обърнете внимание на качеството на съня си?

Сънят е процес, който оказва влияние върху всяка клетка, орган или функция в тялото. По време на сън тялото се обновява физически, а мозъкът подрежда и класифицира информацията, която е натрупал през деня.

Пълноценният сън е от изключително значение за поддържане на силна имунна система, а оттук и цялостното здравословно състояние, възстановяване от стреса, поддържане на емоционален баланс, свеж и красив външен вид, контролиране на апетита и много други.

Съвременният човек спи все по-малко или по-некачествено и това се отразява на всяка сфера от неговия живот – лична, професионална, социална.

Последиците включват умора, разсеяност, по-честа склонност към допускане на грешки, наранявания или инциденти, слаб имунитет и чести разболявания, метаболитен синдром и други хронични заболявания включително диабет, хронична болка, наднормено тегло, високо ниво на тревожност и много други.

Симптоми:

 • Хронична умора
 • Често будене
 • Хъркане по време на сън
 • Трудно заспиване
 • Изпитване на умора при събуждане
 • Заспиване през деня
 • Летаргичност
 • Раздразнителност
 • Неконтролируем апетит
 • Стрес
 • Тревожност
 • Липса или невъзможност за поддържане на фокус
 • Допускане на грешки, дължащи се на внимание
 • Липса на концентрация
 • И много други

В уебинара ще научите:

 • Как да определите дали изпитвате проблеми със съня и кога е важно да потърсите помощ?
 • Кои са най-често срещаните причини за безсънието у хората в активна възраст?
 • Необходим ли е приемът на сънотворни или суплементи и каква е разликата между тях?
 • Как да си осигурите качествен сън всяка нощ?

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В УЕБИНАРА

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО РУМЯНА НИКОЛОВА:

Румяна Николова е главен невротерапевт и консултант в център по холистична медицина Холимед с над 15г опит в лечението чрез биофиидбек терапия.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЦЕНТЪР ПО ХОЛИСТИЧНА МЕДИЦИНА ХОЛИМЕД:

Ние работим с хора, които изпитват силна болка причинена от заболявания на гръбначния стълб – дискови хернии, ошипяване, гръбначно изкривяване, протрузии, които искат да се избавят от зависимостта и ограниченията на болката, желаят да получат бързо и ефективно лечение без медикаменти, което да ги спаси от операция и да им даде възможност да се върнат към своята работа/ бизнес и да живеят пълноценно.

Това, което ни отличава от останалите възстановителни центрове е, че ние работим с уникална и иновативна система за възстановяване и следваме комплексен подход за възстановяване на здравето, които дават резултат още след първа процедура.

Нашият основен фокус е постигането на бързи и трайни резултати за нашите пациенти.

Благодарение на това нашите пациенти се избавят от болката почти веднага, не им се налага да излизат от строя, лекуват се без медикаменти и не се налага да се оперират, поради което нямат странични ефекти от лечението, нито страха и трудното възстановяване след операция, бизнесът им не страда, а качеството на живот им се подобрява многократно.

Центърът по холистична медицина Холимед е единствен по рода си в региона на град Хасково. Със своето създаване преди повече от 10 години той дава възможност на хиляди хронично болни и хора с вродени заболявания от областта да получат най-добрата терапия, съобразена изцяло с техните индивидуални нужди спрямо вида и степента на здравословния им проблем.

Това лечебно заведение е предпочитано място, преди всичко заради факта, че в него се прилага холистичният подход при разглеждане на различните физиологични проблеми. Виждайки индивида като съвкупност от физика, психика, дух и емоционалност, специалистите в центъра са способни да решават изключително тежки здравословни проблеми, откривайки първопричината за тяхната поява… https://holimed.bg/about/

ПЪРВИЧНИЯ ПРЕГЛЕД Е БЕЗПЛАТЕН.
ПЪРВО СЕ ПРАВИ ПРЕГЛЕД. РАЗГЛЕЖДА СЕ МЕД. ДОКУМЕНТАЦИЯ И ТОГАВА СЕ ПРЕЦЕНЯВА ЛЕЧЕБНИЯ ПЛАН. ОБАДЕТЕ СЕ НА ТЕЛ. 0877346446 И УТОЧНЕТЕ СЪСТОЯНИЕТО СИ С НАШ КОНСУЛТАНТ.

Сайт: https://holimed.bg/

Безплатна консултация: https://holimed.bg/bezplatna-konsultacia/

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/holimed.haskovo

E-mail: office@holimed.bg

Телефон: +359 877 346 446

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ГЕРГАНА РАДОВИЧ:

Гергана Радович – холистичен терапевт, специалист по съня и преподавател по техники за емоционална свобода (ТЕС).

www.enepsy.bg

ВИЖ ОЩЕ
БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ