ramadan-shabanКазвам се Рамадан Шабан – 52 г.от с. Бърза река община Черноочене.

Попаднах в център Холимед след препоръка на мой близък, който много бързо се възстанови след остра криза от дискова херния.

Аз имах болки в гърба след едно падане.

Юли месец 2014 г.изведнъж след ставане от сън почувствах мравучкане и изтръпване в долната част на гърба и краката. Оказа се, че краката не мога и да ги движа.

Постъпих в НО гр. Кърджали и се оказа, че съм направил исхемичен инсулт на гръбначния мозък. Направиха ми магнитен резонанс и се установи, че имам сериозни деформации на гръбнака – сколиоза, протрузии, ошипяване, а от падането се установи и счупване на прешлен L1.

След проведеното лечение малко ми олекна, но когато ме изписаха все още не можех да си стоя на краката и болките бяха ужасни при всяко положение на тялото.

Изписаха ме с долна спастична парапареза към плегия – това е от медицинската документация. А иначе казано – не можех да ходя.

Започнах лечение в Хасково в център ХОЛИМЕД и още след първата процедура усетих намаляване на болките. Вече мога да седя спокойно, спя без болки, движа се, изкачвам стълби и за 25 дни патериците вече не са ми нужни. Но си ги нося за всеки случай с мен, защото все още не ми е сигурна походката.

Вече нямам и болки в гърба.