снимка на Станимир РусиновЗдравейте. Казвам се Станимир Мариянов Русинов. На 30 години съм от гр. Хасково.

Искам да споделя моята история с щастлив край съвсем накратко, за да могат хората с проблем като моя да разберат и осъзнаят, че има не само надежда, но и лек за дисковите хернии и то без операция.

Цял живот съм спортист.

Бил съм и професионален състезател.

От големите натоварвания си докарах проблеми с кръста.

Първият по-сериозен проблем беше през 2015 г. Две протрузии на дисковете между L4-L5, L5-S1. Разбира се установени след ЯМР. Възстанових се след няколко физиотерапии и леченията, които ми бяха направили с медикаменти. Но…винаги имах болки – постоянни.

След две години през 2017г. изживях най-големият си кошмар – бях на риба и при едно рязко извъртане на тялото белята беше готова – нямам думи да ви опиша какви бяха болките. Само човек  преминал през такива мъчителни болки може да ме разбере. Не искам да влизам в подробности как съм се влачил до колата и от там в легнало положение до вкъщи с ужасни болки 5 дни. Лечение с болкоуспокояващи и кортикостероиди . Тъкмо се изправя и пак ме сколени. Пак лечение с кортикостероиди и болкоуспокояващи. Но третият път вече не можех да ходя 25 дни. Дори се наложи да уринирам в шише, защото не можех да ходя. Големи мъки. Не ги пожелавам и на най-големият си враг.

След всичко това се ядосах и взех решение да се оперирам. Отидох в болница Токуда. Два дни бях на системи. Направиха ми резонанс , казаха ми, че едната протрузия се е изсипала, но болките малко се повлияха и се разминах с операцията към този момент. След изписването ми от Токуда проведох няколко терапии с озон, иглотерапия, масаж и хранителни добавки.

За кратко време се почувствах по-добре, но краката ми бяха изтръпнали, трудно се придвижвах – отново ужас.

Тогава разбрах за центъра за холистична медицина Холимед и Руми. Направих 10 процедури и се почувствах много по-добре. Тогава реших да работя до пълно възстановяване и се възползвах от оптималния курс на лечение. С всеки изминал ден се чувствах значително по-добре. Започнах да тренирам отново.. до толкова се възстанових, че станах пълноценен човек отново.

След този едногодишен курс на лечение изпълнен с процедури и позитивна нагласа реших да си направя контролен ЯМР. И докторите бяха много изненадани – не смо бях по-добре от 2017-та година. Картината от резонанса показа подобрение и спрямо 2015-та година. Нямах и следа от изсипването. А протрузиите бяха много малки – по-малки и спрямо 2015-тагодина. Нямаше го и стеснението на вертебралния канал.

Благодарение на професионализма на Руми и моето позитивно мислене, всекидневни упражнения, допълване с хранителни добавки и съобразена диета. Но, без Руми не бих имал такива резултати. Сега следващата ми цел е до 1 година да премахна и протрузиите – няма невъзможни неща. Те просто отнемат повече време. От месец октомври започвам нов курс и и ще видим догодина с какво ще се похваля – решил съм да стана прецедент в медицината – двамата с Руми ще го постигнем – има надежда, има и лек.

ЯМР на Станимир от 10.07.2018
10.07.2018
ЯМР на Станимир от 17.11.2015
17.11.2015