fbpx

Безплатен уебинар на тема
"Хиперактивен синдром и нарушена концентрация"

@15.01.2021
18:00ч.

Водещи: Д-Р СТОЯН ВЕЗЕНКОВ​ и НЕВРОТЕРАПЕВТ БИОФИЙДБЕК РУМЯНА НИКОЛОВА​

Продължителност: 1 час

За кого е уебинара:

  • За родители, които наблюдават проявления на палавост, излишък на енергия, тревожност, неспокоен сън, невъзможност за постигне на пълен покой, наличие на чести изблици на ярост у детето, както и затруднение в запаметяване и усвояване на учебния материал;
  • За родители, които се интересуват от последствията при неглижиране на проблема;
  • За родители, които търсят ефективна терапия при настъпили симптоми;

По време не уебинара ще отговаряме
и на вашите въпроси!

Форма за записване

Fill out my online form

Уебнарът ще е напълно безплатен. След записване ще ви изпратим линк покана за включване в излъчването.

Fill out my online form
adhd-Attention-deficit-hyperactivity-disorder-holimed-haskovo

Какво всъщност е "Синдром на хиперактивност и дефицит на внимание ADHD" "

Добил широка популярност в последните години, синдромът, известен още като ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), представлява нарушение в невропсихологичното развитие на подрастващите.

Характерни за него са ниските нива на два химикала (невротрансмитери) в мозъка – норепинефрин и допамин. Пониженото ниво на норепинефрин пречи на концентрацията, планирането и възприятието за последователност и време. Ниското ниво на допамин е причина за импулсивното и често агресивно поведение.

Макар симптоматиката да е строго класифицирана, за много родители и педиатри реалното състояние на детето остава неизвестно. Сигналите в конкретния случай са ясно забележими – свръхчувствителност към външни стимули, емоционална реакция в шумна среда, светлина и температурни промени, повишена активност по време на прохождане и влошено качество на съня. Често срещано явление у децата с хиперактивност е лошият и неспокоен сън.

Най-чести симптоми при децата

Ако това Ви звучи познато заповядайте на уебнира,
където ще обсъдим възможните решения на проблема.

Темите, които ще покрием по време на уебинара

webinar-questions-answers-adhd
holimed-biofeedback

Какво e биофийдбек терапия?

В център по холистична медицина Холимед, прилагаме едни от най-ефективните методи за лечение на детска хиперактивност, дефицит на внимание и на деца с екранна зависимост.

Тази терапевтична система представлява тренинг, който позволява да поддържате добро здравословно състояние, контролирайки и управлявайки собствените си физиологични процеси. Методиката измерва и контролира процесите по няколко начина – през електрокожното съпротивление, температура и влажност на кожата, дишане, сърдечна честота, вариабилност на сърдечната честота, кръвно налягане, електромагнитна активност на мозъка, кръвоток и др.

Биофийдбек сеансите се провеждат с помощта на няколко специално създадени за целта апарата за наблюдение и контрол на различните функции: ЕЕГ; Кардио и дихателен; Вестибуларен контрол. Резултатите, постигани чрез тази лечебна методика подобряват концентрацията, скоростта на мислене, креативността и паметта.

Своят опит и съвети ще споделят

Rumiana-Nikolova-holimed-haskovo

НЕВРОТЕРАПЕВТ БИОФИЙДБЕК
РУМЯНА НИКОЛОВА

ЦЕНТЪР ЗА ХОЛИСТИЧНА МЕДИЦИНА ХОЛИМЕД Хасково

Румяна Николова е главен невротерапевт и консултант в център по холистична медицина Холимед с над 15г опит в лечението на детска хиперактивност чрез биофиидбек терапия.
доц.

д-р
Стоян Везенков

Център за приложни невронауки София

д-р Стоян Везенков е научен консултант в провежданите изследвания в „Центъра по приложни невронауки“ за прилагане на биологичната обратна връзка (биофийдбек и ЕЕГ неврофийдбек), както и изследвания върху ефективността на невротренингите.

Форма за записване

Уебнарът ще е напълно безплатен. След записване ще ви изпратим линк покана за включване в излъчването.

За Център Холимед

В център по холистична медицина Холимед, прилагаме едни от най-ефективните методи за лечение на детска хиперактивност с дефицит на внимание и на деца с екранна зависимост. Нашият център оперира от 20г. Нашият основен фокус е постигането на бързи и трайни резултати за нашите пациенти.

В холистична клиника Холимед прегледите се провеждат от водещи в своята област специалисти. Центърът разполага и с модерно оборудвани кабинети за диагностика, профилактика и лечение на различни по вид, но еднакво значими за пациента здравословни проблеми и неразположения.

Тук ще откриете решение за деца със синдром на хиперактивност с дефицит на внимание, както и за деца с екранна зависимост.

Photo and Images credit to: