fbpx

Холимед

Безплатен уебинар на тема
"Eкранни деца"

@04.12.2020
18:00ч.

Водещи: терапевт Румяна Николова и
д-р Стоян Везенков

Продължителност: 1 час

За кого е уебинара:

  • За родители, които имат съмнения, че поведението на детето им е силно повлияно от употребата на компютър, телефон или телевизор;
  • За родители, които се интересуват какви са здравословните рамки на употреба на такива устройства за подрастващия мозък;
  • За родители, които търсят ефективна терапия при настъпили симптоми;

По време не уебинара ще отговаряме
и на вашите въпроси!

Форма за записване

Fill out my online form

Уебнарът ще е напълно безплатен. След записване ще ви изпратим линк покана за включване в излъчването.

Fill out my online form

Какво всъщност е разстройство на "Eкранната зависимост"

Синдромът “екранни деца” е свързан с пристрастяване на деца към екранни устройства – таблети, компютри, телефони, телевизори и други. Децата взимат устройствата в момента, в който се събудят, докато се хранят, докато са сами или в компания.

Изследванията показват, че младите мозъци са силно повлияни от екранната зависимост. Засегнат е контролът над импулсите.(частта от мозъка, която помага за довършване на задачите), капацитета на мозъка да планира, организира и приоритизура. Води до неефективна преработка и слабо справяне със задачите. Също така уврежда частта в мозъка наречена инсула, която развива емпатията и съчувствие към другите.

Симптомите са главоболие, лошо хранене, безсъние, покачване или намаляване на теглото, проблеми с очите, болки в гърба. Децата са и емоционално засегнати – чувството на изолация, смяна на настроенията, самота, превъзбуждане, вина, тревожност и лъжене. Децата проговарят първо на английски преди да научат родния си език. Изоставането в тази сфера може да доведе до редица проблеми с адаптацията на детето в бъдеще.

Най-чести симптоми при децата

Ако това Ви звучи познато заповядайте на уебнира,
където ще обсъдим възможните решения на проблема.

Темите, които ще покрием по време на уебинара

webinar-questions-answers-adhd
holimed-biofeedback

Какво e биофийдбек терапия?

В център по холистична медицина Холимед, прилагаме едни от най-ефективните методи за лечение на детска хиперактивност, дефицит на внимание и на деца с екранна зависимост.

Тази терапевтична система представлява тренинг, който позволява да поддържате добро здравословно състояние, контролирайки и управлявайки собствените си физиологични процеси. Методиката измерва и контролира процесите по няколко начина – през електрокожното съпротивление, температура и влажност на кожата, дишане, сърдечна честота, вариабилност на сърдечната честота, кръвно налягане, електромагнитна активност на мозъка, кръвоток и др.

Биофийдбек сеансите се провеждат с помощта на няколко специално създадени за целта апарата за наблюдение и контрол на различните функции: ЕЕГ; Кардио и дихателен; Вестибуларен контрол. Резултатите, постигани чрез тази лечебна методика подобряват концентрацията, скоростта на мислене, креативността и паметта.

Своят опит и съвети ще споделят

Rumiana-Nikolova-holimed-haskovo

ТЕРАПЕВТ
РУМЯНА НИКОЛОВА

ЦЕНТЪР ЗА ХОЛИСТИЧНА МЕДИЦИНА ХОЛИМЕД Хасково

  • Информация относно Румяна Николова
доц.

д-р
Стоян Везенков

Център за приложни невронауки София

  • Магистър по молекулярна биология от Софийския Университет „Св. Климент Охридски“.
  • Магистър по ерготерапия от Русенски Университет „Ангел Кънчев“.
  • Доктор по невробиология от Георг-Август Университет в Гьотинген, Германия.
  • Сертифициран неврофийдбек терапевт Институт по Неврофийдбек в Мюнхен, Германия.

Форма за регистрация

[contact-form-7 id="4174" title="Форма за контакти 1"]

За Център Холимед

В център по холистична медицина Холимед, прилагаме едни от най-ефективните методи за лечение на детска хиперактивност с дефицит на внимание и на деца с екранна зависимост. Нашият център оперира от ХХг. и към момента сме помогнали на над ХХ деца да ….

Нашият основен фокус е постигането на бързи и трайни резултати за нашите пациенти

Центърът по холистична медицина Холимед е единствен по рода си в региона на град Хасково. Създаден преди повече от 10 години.

В холистична клиника Холимед прегледите се провеждат от водещи в своята област специалисти. Центърът разполага и с модерно оборудвани кабинети за диагностика, профилактика и лечение на различни по вид, но еднакво значими за пациента здравословни проблеми и неразположения.

Тук ще откриете решение за деца с екранна зависимост.

Photo and Images credit to: