iordan-mihailovКазвам е Йордан Панайотов Михайлов. На 48 г. от гр.Димитровград.

Страдам от ДЦП и всички произтичащи от това състояние неудобства.

Особено засилено в последно време беше ограничението ми при движение, което освен болезнено се съпровождаше и от дърпане в областта на ингвинална гънка и крака. Където и да отидех за помощ, всеки ми казваше, че това не може да се промени заради основното ми заболяване ДЦП. Тогава се обърнах към центъра за холистична медицина ХОЛИМЕД.

В началото на терапията първата промяна усетих по възглавницата. Преди, когато лягах трябваше да я свия на две за да стане по-висока. След четвърта и особено след пета процедура спя без да повдигам възглавницата. Тялото ми се отпуска спокойно. Към края на първия месец започнах да изкачвам стълбите нормано, не стълба по стълба. Контрактурите ми се освободиха. По същия начин се справям и с бордюрите. Друга промяна е качването ми в автобус – правя го направо от тротоара. Постепенно крачките ми станаха по-широки, по-свободни и сега мога да кажа, че вървя дори бързо. Тялото ми е по-изправено и опъването ми е чувствително намалено.
Вече ми е възможно да си свия краката и от легнало положение както по гръб, така и по корем да ги хвана с ръце. Стоенето ми прав е стабилно без залитане. Вече клякам и ставам без да се подпирам. В средата на втория месец от терапията вече мога да изкачвам стълбите нормално без да се подпирам никъде. Походката ми вече не е олюляваща, а усилията при ходене по-малки.

Чувствам промяна и в тонуса и настроението. Имам желание да се движа и да правя нещата, които преди това не ми бяха възможни. Вече ставам и от стола спокойно, стабилно без подпиране.

mihaiilov2Продължаваме с терапията до още по-голяма промяна.

След 6 месеца работа…

Дърпането, което усещах в крака се появява само след като съм ходил по-дълго време – обикновено след първия изминат километър. А сега се движа и ЗНАЧИТЕЛНО по-бързо.

При качването на стълби изчезна тежестта на крака. Разделих се и с прекомерното изпотяване, което много ме притесняваше. Гърба е значително изправен, което ми позволява да ходя по-свободно и с по-добра координация.

Значителни промени настъпиха и в ръката – доста се отпусна в областта на китката и олекнаха спонтанните движения. Вече я включвам свободно в ежедневните дейности при това без усилие – мога да хващам самостоятелно с нея, нося различни предмети, което преди не ми беше възможно, ползвам душ слушалката с нея, което също е ново за мен.

Преди, когато вдигнех лявата ръка нагоре, заедно с нея се вдигаше и дясната. Сега мога да вдигам всяка ръка поотделно и независимо от другата. Значително се подобри координацията на ръката.

Продължаваме до още по-дори резултати.