Интервюто с Румяна Николова:

 • От колко време сте холистичен терапевт и защо решихте да се занимавате с холистична медицина? 

Решението ми бе провокирано от проблем с малкия ми син Иван, който претърпя катастрофа с мотор – преди повече от 15 години.
След тежката травма, последиците бяха много сериозни – счупване на черепа и един от шийните прешлени – С6. Това доведе до пълна парализа на дясната ръка, до последваща атрофия на зрителния нерв на дясното око, сколиоза,в резултат на редуцираната мускулатура на гърба…и още много трудни за овладяване състояния.

Преминахме през всички възможности за лечение, но резултатът съвсем не ни задоволяваше. Тогава се наложи да потърся алтернатива, която да ни даде цялостно възстановяване.

След няколкократни специализации в Москва и след упорита работа постигнахме пълно възстановяване и в момента няма и следа от преживяната травма.

 

Възстановяването на здравето изисква комплексен подход и ползване на система. Холистичният подход е изключително необходим за постигането на желания за пациента резултат. При него проблема не се гледа изолирано, а като част от цялото. Решението, което би довело до неговото овладяване също следва да е комплексно и ориентирано към работа върху причината .

 

Резултатите от прилагането на хполистичния подход в лечението винаги са много по-добри и по-трайни във времето.

 • Кои са вашите пациенти? С какви оплаквания най-често се обръщат към вас?

 

Най-честото нашите пациенти имат изразен проблем на гръбначния стълб съпроводен с болка и усложнения, който ги е тормозил дълго време.
Друга група са пациентите за които сме последна възможност да се спасят от операция.
Огромна е групата на тези пациенти, които веднъж са излизали от строя, без да могат да работят и това е било пагубно за бизнеса им или за работата им, с което са рискували да загубят дохода за семейството си. Много често пациентите като дойдат при нас казват“ Правете каквото трябва, не мога да си позволя да боледувам…“
Имаме и тежки пациенти, след съдови инциденти – инсулти, след травми
Голяма е групата на пациентите с наднормено тегло и съпътстващите ги болки по ставите. С тях работи лекар специалист в областта на диететиката. Когато оптимизираме теглото и резултата от лечебните процедури е многократно по-добър.
Имаме много добри резултати и с деца с хиперактивност и нарушена цонцентрация на вноманието, както и с хора страдащи от повишена тревожност и панически кризи. С тях работим по един иновационен метод чрез използването на биофийдбек невротренинг.

 

  • Какво ви отличава от другите холистични центрове?

Това, което ни отличава от останалите възстановителни центрове е, че ние работим с уникална и иновативна система за възстановяване и следваме комплексен подход за възстановяване на здравето, които дават резултат още след първа процедура.

Нашият основен фокус е постигането на бързи и трайни резултати за нашите пациенти.

  • Всички пациенти ли могат да се възползват от вашите услуги? 

Категорично не.

Ние можем да бъдем полезни на много хора с проблеми на гръбначен стълб, но има пациенти, които дори да искат, няма как да се възползват поради наличие на противопоказания.

Друга група пациенти са тези, при които има изградена илюзия за нашето лечение. Те идват с нагласата, че могат да постигнат даден резултат пасивно, без собствено усилие. На тях обикновено им обясняваме, че няма как да им бъдем полезни. За нас е важно да постигаме крайния резултат. Давам Ви пример. Това е реален случай от нашата практика – пациентка, която идва с оплакване от болки в коленни стави. По медицинска документация тя е със сериозни възпалителни изменения в двете коленни стави, деформация и…тежи 128 кг. Когато й структурирахме лечебната програма и обяснихме, че без редукция на телесното тегло няма как да се постигне резултатно лечение, тя категорично отказа да съдейства, дори се обиди, че я определяме като пълна.

В такива случаи, ако се ангажираме, бихме подвели пациента. Затова консултациите при нас са безплатни, запознаваме се с конкретния случай, обясняваме на пациента как ще протече лечението му и ако той откликне на това предложение и е готов да съдейства, започваме съвместна работа.

  • Как можем да се убедим, че резултатите са добри?

Няма как ние да ви кажем колко сме добри, но имаме пациенти, които с удоволствие споделят резултатите, които са постигнали с нас. Те са отворени да съдействат на хората, търсещи решение на идентични на техните проблеми.

 

  • Как могат хората, които искат да се възползват от вашето лечение да го направят?

Първо, на контактните телефони си записват час за консултация.

След това с медицинската документация с която разполагат идват при нас, обсъждаме възможностите, които имаме, доколко можем да им бъдем полезни, какво можем и какво не можем да постигнем като резултат и тогава вземат решение, дали да ни се доверят.

  • Ако все пак в момента възникнат въпроси у нашите читатели, могат ли да Ви ги зададат директно и как?

Разбира се. Могат да се обадят на тел.+359877346446 или да ни пишат на E_mail: holimed@abv.bg