ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ ЛЕЧЕНИЕ

В център по холистична медицина Холимед предлагаме редица възможности за облекчаване състоянието на хора с диабетна невропатия. Това е изключително сериозно и травмиращо състояние, характерно за болни от захарен диабет тип 1 и 2. Заболяването представлява увреждане на нервните влакна и е едно от най-често срещаните усложнения на болестта, като най-често засяга долните крайници.

Болестта се проявява в 4 различни форми:

  • Периферна невропатия – засяга основно краката и стъпалата, след което и ръцете. Това е най-често срещаната форма на заболяването;
  • Автономна невропатия – обхваща автономната нервна система, поразявайки сърцето, пикочния мехур, белите дробове, гастро-интестиналния тракт, половите органи и очите;
  • Диабетна (проксимална) амиотрофия – вместо окончанията на нервните влакна, поразява нервите на бедрата, ханша и седалището. Засяга предимно хора със захарен диабет тип 2;
  • Мононевропатия – Позната още като фокална. Засяга само един специфичен нерв, който може да бъде разположен в областта на лицето, торса или краката.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ

диабетна невропатия

Тъй като заболяването се явява вторичен проблем, предизвикан от основното заболяване – захарен диабет, стандартното лечение представлява основно профилактика, целяща да ограничи разпространението на инфекцииозните огнища. Това се постига главно чрез стриктен контрол на нивата на кръвната захар и здравословен начин на живот, доколкото е възможно.

Проблемът на конвенционалните лечебни протоколи, се състои в невъзможността да се открие навреме вторичното заболяване. Диабетната невропатия протича изключително коварно. В повечето ѝ форми, симптомите се появяват, едва когато увреждането е вече настъпило и е необратимо. Доколкото можем да говорим за успешна терапевтична програма, тя трябва да започне превантивно още с диагностициране на захарната болест.

След като традиционната медицина дава твърде малко възможности за адекватно лекуване на това инвалидизиращо състояние, на дневен ред идват алтернативните лечебни способи и по-конкретно – холистичните практики. Разглеждането на болестта под формата на фактор, засягащ всички аспекти на индивида – тяло, психика и дух, е единственият реален шанс на пациентите с неврологични увреждани, предизвикани от захарния диабет.

За облекчаване на диабетна невропатична болка, в холистичния ни център залагаме на невротерапевтичните процедури. Неврорехабилитацията, проведена в нашата клиника подобрява състоянието на всички групи пациенти, включително на хората, засегнати от различните форми на болестта.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Основен метод, на който залагаме е:

ЕЛЕКТРОИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ

Електроимпулсната терапия е едно наистина успешно средство за ограничаване на пораженията. Тя е базирана на революционна руска технология и се изпълнява с помощта на специално създадена за целта апаратура. Апаратът, с който работим генерира високочестотни импулси, сходни с тези, генерирани в човешкото тяло, което прави методът максимално неинвазивен и близък до физиологията на пациента, поради което се приема положително от всичките ни пациенти.

Терапията се базира на подхода в китайската народна медицина и по-конкретно на теорията за меридианите в човешкия организъм. Функционално, всички органи, тъкани и системи в човешкото тяло произвеждат слаби електрически импулси. Според китайската медицина, дисбалансът в биологичната верига води до появата на редица заболявания. Електроимпулсите възстановяват баланса,  подобрявайки здравословното състояние на болните.

Алтернативните способи за третиране на диабетна невропатия с електрически импулси дават наистина смайващи резултати. Причината се крие в свойството на технологията да въздейства директно на нервната система. Високо енергетичните пулсови електрични полета стимулират нервната система и премахват уврежданията в периферния нерв, с което възстановяват чувствителността в крайниците, елиминирайки болката.

Елекроимпулсният апарат е изобретение от ново поколение, базирано на няколко дяла на съвременната наука – електробиология, физика и микроелектронна технология. Генерираният от него високочестотен импулс притежава уникалната способност да възстановява еластичността на кръвоносните съдове. Процедурата е особено подходяща както за страдащите от различни невропатии, така и за пациенти с вродени или придобити сърдечно-съдови заболявания.

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ДОКАЗАНИ СПЕЦИАЛИСТИ

Лечебните терапии се провеждат от водещ специалист в този вид лечение. Румяна Николова е дългогодишен терапевт, преминала обучение и квалификации по скенар и електроимпулсна терапия в Русия. Задълбочените теоретични и практически познания на нашия водещ експерт помагат не само за правилното провеждане на лечението, но и за поставянето на точна диагноза.

Определянето на степента на заболяването позволява да се изберат прецизно методите и продължителността на лебния курс. Макар да е напълно безопасна, електроимпулсната терапия  не се препоръчва при абсолютно всички пациенти с диабетна невропатия. Тя е напълно противопоказна за хора с байпас на сърцето и каквито и да е метални импланти, изкуствен кардиопневматичен пейсмейкър и други електронни животоподдържащи елементи.

ОБЕЩАВАЩИ ЛИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ, КОИТО ПОСТИГАТЕ ПРИ ПАЦИЕНТИ С ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ

Имайки предвид степента на инвалидизация, до която може да доведе диабетната невропатия, ние смятаме, че терапиите, които провеждаме дават отлични резултати. С персонално назначен курс от процедури, е напълно възможно да се ограничи увреждането на периферната и автономна нервна система. По правило, по-ранното започване на терапията показва по-висока ефективност.

КАКВИ СПЕЦИАЛИСТИ УЧАСТВАТ В ЛЕЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

В центъра ни работят водещи терапевти като Румяна Николова, която е дългогодишен терапевт, преминал обучение и квалификации по скенар и електроимпулсна терапия в Русия. Екипът ни от специалисти включва още водещи ендокринолози и неврорехабилитатори, чиято роля е ключова за изготвянето на прецизен индивидуален план за лечение. Видът и броят на процедурите се определя на база задълбочени изследвания, които показват къде и в каква степен са увредени съответните нервни окончания.

КАК ПОМАГА НА ХОРАТА С ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ ЕЛЕКТРОИМПУЛСНАТА ТЕРАПИЯ

Електроимпулсната терапия е основен метод за лечение на диабетна невропатия, наред с други неврологични и сърдечно-съдови заболявания. Терапията се провежда с помощта на уникален апарат, разработен по специална руска технология, която позволява с уреда да се въздейства директно на нервната система. Високо енергетичните пулсови електрични полета стимулират нервната система и премахват уврежданията в периферния нерв, с което възстановяват чувствителността в крайниците, елиминирайки болката.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашите услуги и методи за лечение.