Скенар терапия

Холимед е център по скенар терапия, базиран в Хасково, в който пациенти от цялата страна са добре дошли. Комплексът от терапии, включени в лечебната ни програма ще върне не само свободата на движение, но и усмивките по лицата на хората, които до момента не са успели да открият адекватно лечение на своите заболявания и състояния.

В нашата клиника по холистична медицина залагаме на изцяло нов подход. Разглеждаме индивида по правилния начин – под формата на съвкупност от физиологични, психологични и енергийни процеси, което е причината за високите ни резултати.

КАКВО Е СКЕНАР И КАК МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ?

skenar-terapia

Вероятно смятате, че изписваме неправилно името на диагностичния апарат „скенер”, но това е погрешно схващане, макар да има известен паралел между двете технологии. Процедурата носи своето наименование от апарата, с помощта на който се провежда конкретната терапия, а той се казва СКЕНАР, и подобно на скенера притежава и диагностични, освен лечебни свойства.

Името на уникалния уред е всъщност абревиатура, означаваща Само Контролируем Енерго Невро Адаптивен Регулатор. Апаратът е разработен като част от секретна Съветска космическа програма с предназначението да поддържа здравето на космонавтите във върхова форма, без използване на медикаменти. Уникалната по рода си разработка е способна да подобри състоянието на всеки индивид, и то на съвсем достъпни цени.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Не е странен преобладаващият брой положителни мнения относно терапията. Програмата работи в две посоки – определяне на точките на въздействие и лечение, а това дава винаги отлични резултати, защото се атакува директно зоната, в която е възникнал проблем. Предлагаме ви нова, неинвазивна енергийно-информационна технология, целяща да активира възможностите за самолечение на човешкия организъм.

Уникалната по рода си терапия стимулира тялото само да извърши възстановителната програма, представлявайки универсален неинвазивен регулатор на телесните функции. Апаратът работи ефективно, генерирайки електроимпулси, които непрекъснато променят своята форма, базирайки се на биологична обратна връзка. Тоест, организмът сам непрекъснато коригира въздействуващите импулси, в зависимост от своите потребности.

В специализирания ни център в Хасково се въздейства върху специално подбрани зони за обща регулация и стимулация, подборът на които се извършва отново от самия апарат. Чрез изготвена от уреда експертиза, се оценява както мястото, подлежащо на третиране, така и оптималната продължителност на процедурата. Методът на лечение е сходен с китайската традиционна медицина по това, че силата на електрическо въздействие се определя индивидуално спрямо нуждите на всеки отделен пациент.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕРАПИЯТА?

На първо място е важно да уточним, че в холистичната ни клиника работи един от водещите специалисти по скенар терапия. Ваня Колева е преминала обучение и специализации в най-добрата СКЕНАР школа в света – Руската. Добрата теоретична и практическа подготовка на нашия водещ терапевт помага за точното определяне на проблема, а по този начин и за бързото му и ефективно коригиране.

На съвсем достъпни цени, ние ви гарантираме моментално и трайно облекчение. Индивидуалният подход е водещ в определянето на продължителността и интензитета на лечението. Всяка процедура се базира на моментното състояние на болния, като продължителността на сесиите варира между 30 и 40 минути. При по-сложни състояния, терапията може да продължи един час.

За да се постигне максимална ефективност от процедурите, преди започване на терапевтичният курс, се провежда специална компютърна меридианна диагностика. В зависимост от показанията, лечебният курс включва от 3 до 10 процедури. Болшинството мнения за терапията сочат, че облекчението настъпва още след първия курс.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ОПАСНA ЛИ Е ПРОЦЕДУРАТА?

Тъй като целта на лекуването със СКЕНАР апаратурата, е да бъдат активирани собствените възстановителни сили на тялото, можем да определим процедурата като максимално неинвазивна. Това я прави и една от най-безопасните, което важи за почти всички алтернативни методи на лечение.

При провеждане на терапиите не са наблюдавани нежелани странични реакции и усложнения, включително и при възрастни хора с тежки хронични заболявания. Именно поради своята безопасност, програмата се очертава да се превърне в лечебна технология на новото хилядолетие. Чрез предварително изготвената експертиза, се постига прецизност в подбора на точките на въздействие, спрямо всяко отделно заболяване.

Въпреки че методът работи по изключително естествен и деликатен начин, събуждайки съпротивителните сили на организма, скенар терапия не се препоръчва на хора с поставен пейс-мейкър на сърцето и пациенти с тежки психиатрични заболявания. Лечението се назначава след задълбочен анализ на общото здравословно състояние, така че евентуалните рискове да бъдат напълно елиминирани.

ДРЕВЕН ИЛИ МОДЕРЕН МЕТОД НА ЛЕЧЕНИЕ ЛИ Е СКЕНАР ТЕРАПИЯТА

Макар цялата ни дейност да се базира на древния подход към лечението на болести, ние сме включили в практиката си едни от най-новите открития в медицината. Едно от тях е СКЕНАР терапията, разработена като част от съветската космическа програма за не-медикаментозно поддържане на космонавтите във върхова форма. Терапията се провежда с помощта на специален апарат, който освен лечебни има и уникални диагностични свойства.

НА КАКЪВ ПРИНЦИП РАБОТИ СКЕНАР АПАРАТЪТ

Уредът, чрез който се провеждат терапиите се използва в двете най-важни фази – диагностика и лечение. На база извършения с апарата преглед, същият изготвя прецизна експертиза, определяща местоположението на проблема и продължителността на лечебния курс. Самият уред генерира електрически импулси, които непрекъснато променят своята форма, базирайки се на биологична обратна връзка. Тоест, организмът сам непрекъснато коригира въздействуващите импулси, в зависимост от своите потребности.

КАКВА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЛЕЧЕБНИЯ КУРС

СКЕНАР терапията, както и всички останали лечебни програми в нашия център няма фиксирана продължителност. Броят и времетраенето на всяка процедура се определят индивидуално, на база моментното състояние на пациента. Продължителността на сесиите варира от 30 минути до 1 час, а броят им се движи между 3 и 10 процедури, в зависимост от сложността на състоянието на болния.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашите услуги и методи за лечение.