Остеопатия

Остеопатия от Холимед гр. Хасково

Холимед е сред малкото специализирани медицински заведения в България, в които се прилага холистичната лечебна методика Остеопатия. Това е специално разработена терапевтична практика, включваща диагностика и лечение на широк спектър от заболявания. Този дял на холистичната медицина не се ограничава до един орган или система в човешкото тяло. Трудно е да посочим здравословен проблем, който не би се подобрил посредством този способ на въздействие.

КОГА ТЕРАПИЯТА Е СИЛНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА?

Редица клинични проучвания, провеждани многократно, са доказали ефективността на Остеопатията в лечението на най-широко разпространените болестни състояния и неразположения в световен мащаб. Това не е наше твърдение, а официалната позиция на Световната здравна организация (СЗО), която още през далечната 1979г. публикува списък с болестите, лекувани чрез Остеопатичния метод. Сред тях ще откриете:

  • Заболявания на сърдечно съдовата система – хипертония; пароксизмална тахикардия; облитериращ ендартериит;
  • На дихателните органи – бронхиална астма; хроничен бронхит.
  • На храносмилателния тракт – язва на стомаха и дванадесетопръстника; хроничен гастро-дуоденит; жлъчна дискинезия; хроничен холецистит;
  • На пикочните пътища и половата система – бъбречни колики; хронични цистити и простатити;
  • Ендокринни проблеми – Базедова болест; подагра; захарен диабет; наднормено тегло;
  • Ревматологични – артрит; артроза;
  • Неврологични – мигрена, слединсултна рехабилитация; Болест на Рейно; лицеви хиперкинезии; невралгии на лицевия и троичния нерв; неврити; радикулити; нощно напикаване; дискова болест; неврози; заекване; терапия за отказване от тютюнопушене .
  • Уши, нос, гърло – Рецидивиращи инфекции на горни дихателни пътища; алергичен ринит; неврит на слуховия нерв; Мениеров синдром;
  • Кожни раздразнения – гнездовиден косопад; хронична уртикария, псориазис; екзема, акне;
  • Болестни състояния на женската полова система – дисменорея; безплодие; вагинизъм; хипогалактия; разстройства, свързани с климактериума; стимулиране на родовата дейност.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Финансовата стойност на лечебните сесии, включващи Остеопатия в клиниката ни, е съвсем разумна и достъпна. Цената на определен брой процедури няма да се отрази съществено на скромния ви бюджет, но същевременно ще повлияе позитивно качеството ви на живот, връщайки изгубената подвижност и виталност.

Защо да заложите именно на този лечителски способ, а не на различните конвенционални и алтернативни методики? Защото той наистина работи, и то без агресия върху тялото, без болка и нежелани странични ефекти.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОСТЕОПАТИЯТА И КОЕ Я ПРАВИ ЕФЕКТИВЕН МЕТОД НА ЛЕЧЕНИЕ?

Този метод на лечение не отхвърля традиционните лечителски методи и средства. Тя е по-скоро допълващо лечението средство, базиращо се на същите принципи по отношение на анатомията и физиологията, на които се позовава и конвенционалната медицинска практика. Доколкото има разлика между двете, то тя се състои в използвания инструментариум. Остеопатията използва мануални техники и практики, при които основен инструмент за овладяване на болката са ръцете на терапевта.

Остеопатът, за разлика от останалите лекари не търси единствено начин да въздейства на дадено състояние, а се стреми да открие причината за неговата поява. Мануалната практика, въздействаща на мускулната и костна системи, цели сензорна промяна, способна не само да облекчи болките и неразположенията, но и да предотврати повторната им поява.

ТЕРАПЕВТЪТ – КЛЮЧОВ ФАКТОР ЗА УСПЕШНОТО ЛЕЧЕНИЕ

Остеопатът въздейства на мускулите и ставите, използвайки ръцете си, но това далеч не означава, че само тези части от човешкото тяло подлежат на пълно излекуване. Работейки по периферията, терапевтът  стимулира извеждането на токсините от организма чрез лимфата и кръвоносните съдове, при което детоксикацията, извършена по метода остеопатия подобрява работата на органите и системите в тялото, връщайки равновесието и баланса на всички нива.

Чрез тази холистична методика, се повлияват редица тежки и хронични болести – мигрени, храносмилателни разстройства, сърдечно-съдови нарушения, мускулно-ставни заболявания, неврологични и психически разстройства. Предвид деликатния начин на действие, процедурите са подходящи дори за малки деца и тежко болни възрастни хора.

Тъй като при нея липсва електро-химичен или импулсен вид стимулация, терапията е подходяща дори за пациенти с имплантирани сърдечни стимулатори. Остеопатия е успешен начин на лекуване на механични травми и придобити нарушения в работата на различните части на тялото.

За да се постигне ефективно и трайно облекчение обаче, е нужно да имате на разположение помощта на квалифициран специалист, способен да пристъпи към отстраняването на проблема, диагностицирайки правилно неговия причинител.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА КВАЛИФИЦИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ

Нашата препоръка е да се насочвате винаги към остеопатите, притежаващи нужната квалификация, тъй като те познават не само техниките на мануално въздействие, но и анатомията на човешкото тяло. Масажът, сам по себе си не би ви бил особено полезен, ако преди него не е потърсен източникът на конкретното неразположение. Диагнозата, когато е точно поставена, е ключът към успешното и трайно избавление от всяка болест и болежка.

В нашия холистичен център работят единствено доказани терапевти, притежаващи нужните квалификации, познания и умения. За нас терминът Остеопатия представлява наука, способна да помогне на хората да върнат своята подвижност, да подобрят качеството си на живот и да се радват не просто на здраве, а на оптимално здраве през целия си живот.

ТЕРАПЕВТИЧНИТЕ СЕАНСИ, ИЗПОЛЗВАЩИ ОСТЕОПАТИЯ, СЕ ПРОВЕЖДАТ ОТ ВОДЕЩИЯ СПЕЦИАЛИСТ ВАНЯ КОЛЕВА

Доказала своите умения в профилактиката и лечението на различни здравословни проблеми, Ваня Колева прилага комплексна методика, способна да активира възстановителните сили на тялото след травми, болести и неразположения. Дипломиран методист по лечебна физкулутура от Националната спортна академия, в последните 23 години, Ваня Колева е съсредоточила своята дейност в източните лечителски практики и по-конкретно китайската народна медицина.

През 1998г защитава дисертация на тема „Рефлексотерапия – методи на лечение“ и получава званието кандидат на медицинските науки. Работи в редица престижни институти като ВМИ – София и Правителствена болница и специализира в Германия, Русия и Норвегия, през 1996 г. Ваня Колева се обучава и в терапията с микро игли в Китай, където придобива званието „Майстор на цигун терапията”.

Именно в Китай, нашият терапевт, се обучава и в Су-Джок терапия (корейска народна медицина), ароматерапия и пулсова диагностика при академик Хау и доц. Лидзин. След завръщането си работи като преподавател в Медицинския колеж в Пловдив, а по-късно в Медицински център „Ултрамед“ и Център за неотложна медицинска помощ „Евромед“ – Пловдив.

СПЕЦИАЛИЗИАЦИИ:

Сред специализациите на Ваня Колева можем да посочим: акупунктура и акупресура под ръководството на проф. Ив. Кирова (1982 г.); иглотерапия – проф. Г. Гутуранов (1985 г.); ирисова диагностика – д-р Булатов (1990 г.); кинезитерапия (1991 г.); зонотерапия и лекуване на мускулни, ставни и ревматични заболявания – проф. Тодоров (1994 г.).

Ваня Колева е член на Института на човека в Пекин, на китайската Академия „Хан Лин“, на Международното дружество по скенар терапия и на руското дружество по ирисова диагностика. От 2001 г. се обучава в безлекарствения терапевтичен метод със скенар и е един от основателите на дружеството по скенар терапия в България. Освен в страната ни, е работила в Германия, Норвегия, ОАЕ и Турция.

Запишете се още днес за безплатна консултация. Не очаквайте болката да отмине сама! Не отлагайте момента, в който ще се почувствате пълен господар на своето тяло.

КОИ ОРГАНИ ОТ ТЯЛОТО ОБХВАЩА ОСТЕОПАТИЯТА

За много хора терминът Остеопатия звучи като наименование на заболяване или увреждане на костната система. Всъщност Остеопатията е лечебен метод, част от мануалната терапия. При него се провежда лечебен масаж, извършен от квалифициран специалист – остеопат. Въздейства се на различни центрове, отговорни за състоянието на отделните органи и системи в човешкото тяло.

В КОИ СЛУЧАИ СЕ ИЗБИРА ТОЗИ ТЕРАПЕВТИЧЕН МЕТОД

Остеопатията е идеална алтернатива на електроимпулсната терапия при хора с имплантирани електронни кардио-стимулатори. Лечението може да се провежда паралелно с други лечебни методи, включително медикаментозни и апаратни, без никакъв риск от нежелани странични реакции. Изборът на този терапевтичен подход става на база нуждите и моментното състояние на пациента. В клиниката ни се залага основно на индивидуалния подход при всеки пациент.

ПОВЛИЯВА ЛИ СЕ РАБОТАТА НА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА СЕАНСИТЕ

Остеопатията помага за лечението на множество физически и психосоматични състояния, но по-важно в случая е, че тя е и успешен диагностичен метод. Опитният терапевт – остеопат използва ръцете си, за да установи местоположението на енергийните блокажи, за да ги коригира. В определени случаи се стимулира извеждането на токсините от организма, което подобрява работата на всички вътрешни органи и системи, включително на храносмилателния тракт, сърдечно-съдовата и костно-мускулната системи.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашите услуги и методи за лечение.