ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ

заболявания на кръбначен стълб

В център по холистична медицина Холимед лекуваме изкривявания на гръбначния стълб, като за целта използваме най-модерна апаратура и методики. Терапиите биват различни, в зависимост от конкретното заболяване и моментното състояние на болния. Всякa лечебна програма се назначава индивидуално, едва след диагностициране и определяне стадиите на увреждане. Този етап протича под вещото ръководство на утвърдени лекари и терапевти.

Третираме болестите на ставния апарат и изкривяванията на гръбнака. Състоянията, подлежащи на корекция включват:

  • Гръбначни деформации;
  • Дискови хернии;
  • Ошипявания;
  • Следоперативна намеса;
  • Посттравматичен стадий;
  • Неврологични – артрит, артроза.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

АДЕКВАТНА НАМЕСА В РАЗЛИЧНИТЕ ЕТАПИ НА БОЛЕСТТА

Използвайки алтернативните методи и профилактика, ние постигаме смайващи резултати, възстановявайки напълно или в голяма степен подвижността на нашите пациенти. Важна роля за успеха на дейността ни играе индивидуалният подход към всеки случай, наред с прецизната и задълбочена диагностика, проведена с помощта на модерна апаратура от водещи лекари и физиотерапевти.

Във всеки стадий на гръбначно изкривяване или проблем със ставите, се избира терапията, способна прицелно да въздейства в проблемните точки. Използваме различните методи на въздействие в отделните фази – остра криза, хронично заболяване, превенция на последващи обострени кризи. В холистичната ни клиника, лечението протича на няколко етапа:

ОВЛАДЯВАНЕ НА ОБОСТРЕНИ СЪСТОЯНИЯ

Понеже острият момент в състоянието на пациента, е причината той да потърси спешно нашата помощ, ние пристъпваме незабавно към терапията, способна да облекчи болката и да намали парестезиите и парезите, в случай че има такива.

Намесата в острата фаза залага основно на въздействие с електроимпулси,  повлияващи много добре възпалителните процеси и травмите. Електроимпулсните терапии, са сред водещите методи за корекция на неврологични проблеми, каквито са болшинството неразположения, водещи до загуба на подвижност.

ЛЕЧЕБНИ ПРОГРАМИ

След овладяване на острата фаза, се прилагат различни лечебни методики, в зависимост от нуждите на пациента. Процедурите могат да включват: рехабилитация с механични тренажори; кинезитерапия; масаж; лечебна физкултура.

В случай че се касае за наднормено тегло, усложняващо допълнително състоянието на опорно-двигателния апарат на болния, в програмата могат да се включат също консултации с лекар, специалист в областта на диететиката.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ПРЕВЕНЦИЯ

Провежда се по желание на пациента. Нейната цел е да се предотвратят нови обостряния на състоянието в бъдеще. Силно препоръчителна за вродени, хронични и отдавна съществуващи гръбначно-ставни болежки и деформации.

Запишете си час за безплатна консултация с най-добрите терапевти и експерти по проблемите на опорно-двигателния апарат. Консултацията включва преглед за определяне степента на заболяването и откриване на причините за неговата поява. Изпълнява се с помощта на прецизна и модерна диагностична апаратура.

ЕЛЕКТРОИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ – МИГНОВЕНО ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ОСТРИЯ МОМЕНТ

В нашата клиника лекуваме гръбначни и ставни деформации, осигурявайки незабавна помощ, целяща да облекчи бързо и ефикасно острите възпалителни процеси и травми. Първият етап включва електроимпулсни терапевтични сеанси, повлияващи успешно всяко състояние, съпроводено от болка, частична или обща пареза, както и затруднено движение на долни и горни крайници.

Електроимпулсната инвазия, е първата фаза от лечението на редица заболявания, в това число дискови хернии и шипове на гръбначните прешлени. Тя дава мигновен положителен резултат – разлика в състоянието на страдащия, се забелязва още след първата процедура, а подобрение се забелязва не само в засегнатата област, но и в целия организъм.

Програмата се провежда по уникална руска технология посредством специална апаратура, генерираща импулс, идентичен на физиологичния невро-импулс. По този начин тялото възприема въздействието не сякаш е външна намеса, а под формата на команда, подадена от собственото тяло.

Електроимпулсът дава отлични резултати у почти всички болести на ставите и гръбнака. Прилагаме терапията при сложни оплаквания, сред които: дискова херния (лечение и превенция на последващи остри моменти); изкривяване на гръбначния стълб; болки в гърба и кръста (хронични или вследствие на травми); ошипяване; артроза; остеопороза и др.

Предвид максималното сходство между електроимпулсите и физиологичния невро-импулс, генериран от тялото, възстановителната програма е показана за хора от всички възрастови групи. Методът е особено подходящ за деца с изкривявания на гръбнака, защото е напълно безболезнен, безкръвен и без нежелани странични реакции.

Други видове терапии, касаещи гръбначните изкривявания и проблеми със ставите, използвани с успех в нашата клиника са:

ПРОЦЕДУРИ С МЕХАНИЧНИ ТРЕНАЖОРИ

Използваме и тренажорите, познати под наименованието BACKLIFE и Суинг терапии. Те са подходящо средство за много тежки увреждания. От тях могат да се възползват дори възрастни и хронично болни индивиди. Уредите извършват синхронен външен и вътрешен масаж, възстановяващ работата на вътрешните органи, вследствие на което се подобрява общото състояние на болния – физическо и психическо.

Процедурата с Backlife тренажор се извършва в лежаща позиция, която е най-комфортна за пациентите с ошипявания, изкривявания и дискова херния на врата. Уредът осъществява бавни и плавни движения, въздействайки по продължение на цялото тяло – от краката през таза до гръбначните прешлени, достигайки до врата и главата.

СУИНГ ТЕРАПИЯ

Суинг тренажорът е подходящ за лечение на дискова херния, ошипявания и болести на периферната нервна система – радикулити, артрити, артрози. Сеансите оказват благотворно въздействие върху кръвоносните съдове, подобрявайки циркулацията на кръв и лимфа, и подпомагайки и храненето на вътрешните органи.

Машината възстановява баланса във вегетативната нервна система, повлиявайки успешно тежки неврологични оплаквания – неврастения, безсъние, тревожност, нарушено равновесие, храносмилателни проблеми, сърцебиене. Процедурите, осъществени с помощта на механичните тренажори, са краткротрайни, но въпреки това максимално ефективни.

В клиниката ни, голяма част от пациентите получават реална помощ, без неприятните странични ефекти, съпътстващи медикаментозното и оперативно лечение. BACKLIFE и Суинг терапиите притежават способността да възстановяват гръбначния стълб, връщайки подвижността в междупрешленното пространство. Чрез този метод на въздействие, постепенно се освобождават блокажите в гръбначните сегменти, с което се възстановява чувствителността на засегнатите крайници.

МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ

Терапията, наречена мануална, се провежда от квалифицирани специалисти, притежаващи способността не само да проведат адекватно лечебните процедури, но и да поставят точна диагноза, на която се базират последващите оздравителни манипулации. Остеопатията е ключова методика за корекция на дискова херния на врата, водеща до моментално и трайно облекчение на свързаните с болестта състояния.

Водещ инструмент при масажа са ръцете на терапевта, ето защо е особено подходящ за пациенти с непоносимост към останалите методики. Различното в лечебния масаж е, че въздействайки на мускулно-скелетната система, се цели сензорна промяна, способна да възстанови баланса между отделните органи и системи в тялото. По този начин не само се постига значително подобрение, но и се предотвратява повторната поява на същите болки и неразположения.

Остеопатията е ключова методика за възстановяване на двигателната активност. Тя може да бъде както самостоятелно, така и придружаващо средство за елиминиране на ставни, гръбначни, мускулни и неврологични заболявания. Мануалните терапии, се комбинират успешно с електроимпулсната терапевтична програма и с процедурите, включващи използването на механични тренажори. Практиката показва, че между различните практики няма противодействие, а дори напротив – те се допълват чудесно.

НЕВРОРЕХАБИЛИТАЦИЯ

Неврорехабилитацията, провеждана в нашия център е много различна от рехабилитационните програми, провеждани в болничните заведения и специализирани медицински центрове. Ключов момент е изготвянето на индивидуален план за лечението всеки пациент, базиращ се на конкретното състояние и моментния му стадий.

Тъй като голяма част от заболяванията на гръбнака и ставите се дължат на нарушения в нервната система, неврорехабилитацията е в много случаи задължителна, защото помага за възстановяване на моториката, елиминирайки причините, ограничаващи движенията на пациента.

Тя се използва в редица случаи, които на пръв поглед нямат обща връзка – изкривяване и болести на скелета; хиперактивен синдром и нарушена концентрация; детска церебрална парализа; възстановяване след инсулт; говорни нарушения; мускулни спазми и др. Неврорехабилитацията помага дори на инвалидизирани пациенти да постигнат бързо и дългосрочно подобрение.

Успехът на програмата се дължи на комплексното действие върху цялото тяло. Програмите се провеждат под вещото ръководство на водещи специалисти в областта на неврологията, хиропрактиката и дори логопедията, когато са засегнати и говорните процеси. Интензитетът и продължителността на сесиите, се определя индивидуално за всеки отделен пациент, което е и ключът към добрите резултати, отнасящи се и за тежки увреждания с голяма давност.

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ВОДЕЩИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ГРЪБНАЧНИ ИЗКРИВЯВАНИЯ И СТАВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Мотивите да потърсите помощ в нашия център обикновено са сходни с тези при останалите ни пациенти. Вероятно сте опитали всички средства на традиционната медицина, в това число медикаментозно лечение, оперативни интервенции и различни загряващи и охлаждащи физиотерапии.

Причините те да не действат, се дължат на липсата на цялостен, холистичен подход при лечението. Когато се третират симптомите, без да бъде потърс причината за тяхната поява, няма как да се постигне бързо и трайно подобрение, особено, когато се касае за проблеми с такава сложност, каквито са болестите и деформациите на опорно-двигателния апарат.

КАКВИ ВИДОВЕ УВРЕЖДАНИЯ НА ГРЪБНАКА СА ОБЕКТ НА ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ВАС

В нашия специализиран център се лекуват успешно различни увреждания на гръбначния стълб, включително вродени и придобити такива. Имаме специално разработени програми за хора, страдащи от дискова херния и други дегенеративни състояния, както и терапии за деца и юноши с вродено изкривяване на гръбначната колона. Всеки вид терапия е съобразен с вида на заболяването.

КАКВИ ТЕРАПЕВТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ УЧАСТВАТ В ЛЕЧЕБНИЯ ПЛАН

Видът и броят на лечебните процедури се избира внимателно след оценка на състоянието на пациента. Особено бързо и адекватно се действа при овладяване на обострени състояния, като сеансите включват предимно електроимпулсна терапия, която да облекчи възпалението на нервните окончания и по този начин да се намалят болката и парализиращите усложнения. На стадий лечение и превенция, процедурите могат да включват: рехабилитация с механични тренажори, кинезитерапия, масаж и лечебна физкултура.

БОЛЕЗНЕНА И РИСКОВА ЛИ Е ТЕРАПИЯТА ПРИ УВРЕЖДАНЕ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ

Нито една от терапиите, провеждани в нашия център не създава у пациента усещане за болка. В отделни случаи е възможно болният да изпита лек дискомфорт при някои въздействия, но те бързо отшумяват след овладяване на острия момент. Електроимпулсната терапия е основен метод за облекчаване на болезнени състояния. Това е безкръвен и безболезнен метод, подходящ дори за деца с вродени деформации. Рискът от увреждания е напълно изключен, предвид много внимателния избор на лечение при всеки отделен пациент.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашите услуги и методи за лечение.