[vc_row row_type=”parallax” content_width=”grid” full_screen_section_height=”no”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]хиперактивност

В център по холистична медицина Холимед, прилагаме едни от най-ефективните методи  за лечение на детска хиперактивност и дефицит на внимание. Добил широка популярност в последните години, синдромът, известен още като ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), представлява нарушение в невропсихологичното развитие на подрастващите.

Статистиката показва проявление в около 7% от децата в началните училища, поради факта, че пикът на симптомите се проявява на около 6-7 годишна възраст. Истината е, че симптоми е възможно да се появят значително по-рано, без родителите изобщо да разберат, че имат хиперактивно дете на 1 или 2 години. Проявите обикновено се отдават на палавост и излишък на енергия.

Макар симптоматиката да е строго класифицирана, за много родители и педиатри реалното състояние на детето остава неизвестно. Сигналите в конкретния случай са ясно забележими – свръхчувствителност към външни стимули, емоционална реакция в шумна среда, светлина и температурни промени, повишена активност по време на прохождане и влошено качество на съня. Често срещано явление у децата с хиперактивност е лошият и неспокоен сън.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯКАНДИДАТСТВАЙ

Кои симптоми трябва да насочат родителите към нашия център?

Класически знак, че детето ви е хиперактивно, е преди всичко невъзможността му да постигне пълен покой. Непрекъснатото движение, включително на ръцете и краката в седнало положение, са типична проявява на абнормално поведение. С идентични прояви, придружени от неспокоен и лош сън, протича и клиничната хиперактивност при бебетата. Педиатърът пръв трябва да забележи проблема и да посъветва родителите да потърсят квалифициран лекар, способен да постави точната диагноза.

Дефицитът на внимание от своя страна, се проявява на по-късен етап, обикновено в предучилищна или училищна възраст, когато стане ясно, че малкият индивид изпитва невъзможност да се фокусира върху текущите задачи. Налице са липса на организираност и неспособност да бъде отсята важната от маловажната информация.

Ако забележите следните симптоми, трябва незабавно да потърсите мнението на детски психолог, или да потърсите холистичния ни център, където също работят специалисти, способни да диагностицират заболяването и назначат адекватна терапия:

  • Разсеяност;
  • Свръхактивност;
  • Невъзможност да се ангажира вниманието с конкретна задача;
  • Тревожност;
  • Импулсивни (необмислени) действия, свързани с риск от нараняване и самонараняване;
  • Прекъсване (намесване) в разговори и т.н.

Причини

Синдромът, както вече споменахме, се дължи на невробиологичен медицински проблем. Характерни за него са ниските нива на два химикала (невротрансмитери) в мозъка – норепинефрин и допамин. Пониженото ниво на норепинефрин пречи на концентрацията, планирането и възприятието за последователност и време. Ниското ниво на допамин е причина за импулсивното и често агресивно поведение.

Причините за хиперактивност и дефицит на внимание у децата до момента не са изцяло изяснени. В голяма част от случаите синдромът се приема за наследствено заболяване, понеже са засегнати гените, отговорни за трансмисията на допамин. Налице е и версия за вторичен характер на аномалиите в допаминовата система, дължащи се на патологично изменение в йонните канали на периферната нервна система.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС 0877 346 446

Защо е особено важно да не се неглижира проблемът?

Нелекувано адекватно, хиперактивното дете е изложено на риск да стане асоциален индивид в по-напреднала възраст. Разстройството се отразява както на личностното му развитие, така и на социалното му приспособяване. Индивиди с подобни абнормални прояви често прибягват до неморални и незаконни действия. Те биват отхвърляни от социума, поради странното си за околните поведение.

Преди да обърнем внимание възможните терапевтични методи, е важно да изясним причините за поведенческото смущение. Противно на масовото схващане, тук не става въпрос за липса на родителска грижа и възпитание, а за реален медицински проблем с невробиологичен произход.

С навременно приложен и адекватно избран терапевтичен подход, състоянието е лесно лечимо, особено под контрола на добри специалисти в областта на невротерапията, психологията и детската психиатрия. Участието на логопеди и специално обучени за целта детски възпитатели, също е от ключово значение за добрия изход на лечението.

Диагностицирането на синдрома, е възможно да бъде извършено единствено от опитен квалифициран специалист, защото разграничаването на състоянието от класическите прояви на палавост в детска възраст е изключително трудно. За поставянето на точна диагноза, е необходимо да се изключат физиологични аномалии, протичащи със сходна симптоматика – проблеми със слуха и зрението, анемия, алергия, хранителни разстройства, заболявания на щитовидната жлеза и други аномалии в развитието.

Нелекуван правилно и навреме, синдромът се задълбочава с напредване на възрастта. Ето защо съветваме родителите на хиперактивни малчугани да посетят възможно най-скоро място, където се предлага адекватна, индивидуално изготвена и напълно безопасна терапевтична програма. Ние предлагаме именно това.

Какви методи на лечение предлага конвенционалната медицина?

Методите на конвенционалната медицина залагат на комплекс от психологични и психосоциални терапии, хранителен режим и прием на медикаменти. Докато терапевтичните сесии са нещо полезно за децата от различните възрастови групи и различна степен на развитие, то третирането с медикаменти е винаги съпроводено от нежеланите странични действия на лекарствените препарати.

Трудно е да определим рискът от медикаментозното лекуване на дете с хиперактивност, а още по-сложно е медикамент с подобно действие да се назначи на бебе. Прогресиращите симптоми, се третират предимно със стимуланти. В клиничната практика лекуването с медикаменти отговаря на международните стандарти, но това съвсем не е гаранция за неговата безопасност.

Дългосрочното отражение на лекарствата върху физиологичното и психоемоционалното здраве на малките пациенти, е засега малко изследвано, и логично тревожи болшинството родители. Те предпочитат центровете, предлагащи безопасна алтернатива, какъвто е нашият, поради факта, че терапиите, прилагани  при нас изключват медикаментозната и всякаква друга интервенция.

Кои са методите на лечение, прилагани в нашия център?

Мерките, използвани за третиране на детска хиперактивност и нарушена на концентрация представляват комплекс от терапевтични процедури с изцяло неинвазивен характер. Третирането на състоянието започва, едва след определяне на неговия произход. Диагнозата се поставя от специално обучен за целта специалист.

Моментното състояние на малките ни пациенти определя както вида, така и интензитета и продължителността на терапията. Индивидуалният подход е именно гаранцията за добрите резултати, постигани с алтернативните методики и практики.

Биофийдбек терапия

Биофийдбек терапията дава обнадеждаващи резултати у подрастващи с хиперактивност и понижено внимание. Уникалната по рода си невро наука, е способна да тренира мозъка да произвежда недостигащите химикали – невротрансмитери, с което помага за пълното излекуване на сериозното психо-неврологично състояние.

Системата е именно вид тренинг, с помощта на който пациентът се приучава да контролира и влияе на собствените си физиологични процеси съвсем съзнателно. Макар да изглежда невъзможно техниката да е приложима при твърде малки деца, практиката показва солидни успехи в това отношение.

Програмата е изцяло съобразена с възрастта и индивидуалните нужди на пациента. За целта сме подбрали екип от най-добрите специалисти, насочени в областта на детските неврологични заболявания. Bio Feedback, е не само вид тренировка, но и диагностичен метод, чрез който се измерват различни показатели – активност на мускули, съпротивление и температура на кожата, дишане, вариабилност на сърдечната честота, кръвно налягане, електромагнитна активност на мозъка, кръвоток и др.

Един от клоновете на този вид терапевтична система е невро-фийдбек, при който болният се приучава да контролира електромагнитната активност на собствения си мозък. ЕЕГ методът се обляга на информация от електроенцефалограма, показваща моментната активност на мозъчния кортекс, тъй като редица неврологични нарушения се дължат именно на отклоняваща се от нормата кортикална активност.

Освен под формата на максимално ефективни упражнения за концентриране на вниманието, биофийд и ЕЕГ- фийдбек методите се използват с огромен успех и в лечението на епилепсия, инсулти, състояния на тревожност и хронична болка, зависимости и др.Този вид терапия залага на собствените възстановителни сили на организма, а не на въздействие отвън, което винаги се приема за агресивна намеса, на която тялото обезателно се съпротивлява.

Какво представлява терапията като техническо изпълнение

Терапевтичните сеанси се провеждат под вещото ръководство на Румяна Николова – доказан специалист по скенар терапия. Сесиите се извършват в кабинета на терапевта, а за целта се използват специални монитори и компютърни програми. Процедурата е напълно безболезнена и се приема много добре от дори най-малките ни пациенти. Това е максимално удачен лечебен прийом, защото участието на болния в процеса, е от огромно значение за крайния резултат.

Технологично, изпълнението на сесията протича по безопасен начин. Към кожата и пръстите се прикрепят електроди и сензори, улавящи сърдечната честота, телесната температура, изпотяването и мускулната активност. Информацията, получена от сензорите се показва на монитор, откъдето данните могат да бъдат визуализирани както от терапевта, така и от самия пациент с цел да бъдат контролирани и оптимизирани.

Обикновено сесията е с продължителност от 30 до 60 минути, в зависимост от способността на всеки отделен пациент да се фокусира над възложените му задачи. Такива има, и дори от тяхното изпълнение зависи колко дълго ще продължи терапевтичния курс като брой процедури.

Важна част от оздравителната програма, са упражненията за релаксация. Те включват дълбоко дишане и прогресивна мускулна релаксация, по време на която се редуват стягане и отпускане на различни групи мускули. Част от тренинга, е и концентрирането върху образи и детайли, помагащо за постигане на максимално спокойствие. Медитацията е не по-малко успешно лечебно средство.

Сред различните видове био-фийдбек терапии, тази, която е специално пригодена за лечението на хиперактивност и  дефицит на вниманието, е невро-фийдбек системата. Наричана още електроенцефалографски биофийдбек (ЕЕГ), процедурата включва измерване на мозъчните вълни и показва с кои мозъчни центрове пациент и терапевт трябва да работят.

Защо е важно лечението да се провежда под контрола на опитен терапевт?

Неврофийдбек е един от малкото методи, за които липсват данни за нежелани странични реакции. Самите пациенти се включват с охота в лечебния процес, поради факта, че той не причинява болка и какъвто и да е дискомфорт. Доколкото можем да говорим за неудобство по време на сесиите, то се изразява в трудност за пациента да постигне пълно отпускане и фокусиране върху лечебния процес, поне в началото.

Терапията не може да бъде проведена в домашни условия в отсъствието на терапевт, разполагащ с нужната квалификация. От напълно безопасна, тя може да се превърне в средство с негативен ефект, ако липсва апаратура за мониторинг на отделните физиологични процеси. За да се тренира пациентът сам да контролира и управлява отделни функции на тялото (особено сърдечната и мозъчната), терапевтът следва да знае къде има отклонения от нормата и в какви параметри.

Терапевтичният подоход е изключително важен в работата с деца, особено хиперактивни и със затруднена концентрация. Доколкото домашната среда и родителското разбиране е важно за лечебния процес, то не може да измести напълно участието на психолога-терапевт. Единствен той би могъл да определи с точност състоянието на отделния пациент, и да забележи напредъка в неговото подобрение.

Едни от доказано ефективните терапевтични стратегии , касаещи нарушената концентрация на вниманието включват съвместно прилагане на няколко метода, сред които когнитивно-поведенческо обучение, някои механизми на обработено самонаблюдение, позитивна психотерапия и родителски тренинг. Родителският тренинг е от ключово значение за оздравителния процес, когато са засегнати ежедневните социални процеси – поведение, училищна дейност, отношения с връстници и домашна среда.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaXRlbXNjb3BlJTNEJTIyJTIyJTIwaXRlbXR5cGUlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnNjaGVtYS5vcmclMkZGQVFQYWdlJTIyJTNFJTBBJTNDZGl2JTIwaXRlbXByb3AlM0QlMjJtYWluRW50aXR5JTIyJTIwaXRlbXNjb3BlJTNEJTIyJTIyJTIwaXRlbXR5cGUlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnNjaGVtYS5vcmclMkZRdWVzdGlvbiUyMiUzRSUwQSUzQ2g0JTIwaXRlbXByb3AlM0QlMjJuYW1lJTIyJTNFJUUyJTlBJTk1JUVGJUI4JThGJTIwJUQwJTlBJUQwJUIwJUQwJUJBJTIwJUQwJUI0JUQwJUIwJTIwJUQxJTgwJUQwJUIwJUQwJUI3JUQwJUIxJUQwJUI1JUQxJTgwJUQwJUIwJTIwJUQwJUI0JUQwJUIwJUQwJUJCJUQwJUI4JTIwJUQwJUI0JUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUJFJTIwJUQwJUJDJUQwJUI4JTIwJUQxJTgxJUQxJTgyJUQxJTgwJUQwJUIwJUQwJUI0JUQwJUIwJTIwJUQwJUJFJUQxJTgyJTIwJUQxJTgxJUQwJUIyJUQxJTgwJUQxJThBJUQxJTg1JUQwJUIwJUQwJUJBJUQxJTgyJUQwJUI4JUQwJUIyJUQwJUI1JUQwJUJEJTIwJUQxJTgxJUQwJUI4JUQwJUJEJUQwJUI0JUQxJTgwJUQwJUJFJUQwJUJDJTIwJUQxJTgxJTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJUQxJTgwJUQxJTgzJUQxJTg4JUQwJUI1JUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQwJUJBJUQwJUJFJUQwJUJEJUQxJTg2JUQwJUI1JUQwJUJEJUQxJTgyJUQxJTgwJUQwJUIwJUQxJTg2JUQwJUI4JUQxJThGJUUyJTlEJTkzJTNDJTJGaDQlM0UlMEElMEElM0NkaXYlMjBpdGVtcHJvcCUzRCUyMmFjY2VwdGVkQW5zd2VyJTIyJTIwaXRlbXNjb3BlJTNEJTIyJTIyJTIwaXRlbXR5cGUlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnNjaGVtYS5vcmclMkZBbnN3ZXIlMjIlM0UlMEElM0NkaXYlMjBpdGVtcHJvcCUzRCUyMnRleHQlMjIlM0UlRDAlOTglRDAlQkMlRDAlQjAlMjAlRDAlQkMlRDAlQkQlRDAlQkUlRDAlQjYlRDAlQjUlRDElODElRDElODIlRDAlQjIlRDAlQkUlMjAlRDElODElRDAlQjglRDAlQkMlRDAlQkYlRDElODIlRDAlQkUlRDAlQkMlRDAlQjglMkMlMjAlRDAlQkElRDAlQkUlRDAlQjglRDElODIlRDAlQkUlMjAlRDAlQjElRDAlQjglMjAlRDElODIlRDElODAlRDElOEYlRDAlQjElRDAlQjIlRDAlQjAlRDAlQkIlRDAlQkUlMjAlRDAlQjQlRDAlQjAlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlRDElODElRDAlQkUlRDElODclRDAlQjAlRDElODIlMjAlRDAlQjIlRDAlQkQlRDAlQjglRDAlQkMlRDAlQjAlRDAlQkQlRDAlQjglRDAlQjUlRDElODIlRDAlQkUlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDElODAlRDAlQkUlRDAlQjQlRDAlQjglRDElODIlRDAlQjUlRDAlQkIlRDAlQjglRDElODIlRDAlQjUlMjAlRDAlQkElRDElOEElRDAlQkMlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlRDAlQkIlRDAlQjglRDElODclRDAlQjglRDAlQjUlRDElODIlRDAlQkUlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDElODElRDAlQjglRDAlQkQlRDAlQjQlRDElODAlRDAlQkUlRDAlQkMlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDElODUlRDAlQjglRDAlQkYlRDAlQjUlRDElODAlRDAlQjAlRDAlQkElRDElODIlRDAlQjglRDAlQjIlRDAlQkQlRDAlQkUlRDElODElRDElODIlMjAlRDAlQjglMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlRDElODAlRDElODMlRDElODglRDAlQjUlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDAlQkElRDAlQkUlRDAlQkQlRDElODYlRDAlQjUlRDAlQkQlRDElODIlRDElODAlRDAlQjAlRDElODYlRDAlQjglRDElOEYuJTIwJUQwJTlGJUQxJTgwJUQwJUI4JTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJUQwJUJCJUQwJUI4JUQxJTg3JUQwJUI4JUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUJFJTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQxJTg3JUQwJUI1JUQxJTgxJUQxJTgyJUQwJUI4JTIwJUQwJUI4JUQwJUI3JUQwJUIxJUQwJUJCJUQwJUI4JUQxJTg2JUQwJUI4JTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQxJThGJUQxJTgwJUQwJUJFJUQxJTgxJUQxJTgyJTIwJUQxJTgzJTIwJUQwJUI0JUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUJFJTJDJTIwJUQwJUJBJUQwJUIwJUQwJUJBJUQxJTgyJUQwJUJFJTIwJUQwJUI4JTIwJUQwJUI3JUQwJUIwJUQxJTgyJUQxJTgwJUQxJTgzJUQwJUI0JUQwJUJEJUQwJUI1JUQwJUJEJUQwJUI4JUQwJUI1JTIwJUQwJUIyJTIwJUQwJUI3JUQwJUIwJUQwJUJGJUQwJUIwJUQwJUJDJUQwJUI1JUQxJTgyJUQxJThGJUQwJUIyJUQwJUIwJUQwJUJEJUQwJUI1JTIwJUQwJUI4JTIwJUQxJTgzJUQxJTgxJUQwJUIyJUQwJUJFJUQxJThGJUQwJUIyJUQwJUIwJUQwJUJEJUQwJUI1JTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQxJTgzJUQxJTg3JUQwJUI1JUQwJUIxJUQwJUJEJUQwJUI4JUQxJThGJTIwJUQwJUJDJUQwJUIwJUQxJTgyJUQwJUI1JUQxJTgwJUQwJUI4JUQwJUIwJUQwJUJCJTJDJTIwJUQwJUI1JTIwJUQwJUI2JUQwJUI1JUQwJUJCJUQwJUIwJUQxJTgyJUQwJUI1JUQwJUJCJUQwJUJEJUQwJUJFJTIwJUQwJUI0JUQwJUIwJTIwJUQxJTgxJUQwJUI1JTIwJUQwJUJGJUQwJUJFJUQxJTgyJUQxJThBJUQxJTgwJUQxJTgxJUQwJUI4JTIwJUQwJUJDJUQwJUJEJUQwJUI1JUQwJUJEJUQwJUI4JUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUJFJTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQxJTgxJUQwJUJGJUQwJUI1JUQxJTg2JUQwJUI4JUQwJUIwJUQwJUJCJUQwJUI4JUQxJTgxJUQxJTgyLiUyMCVEMCU5MiUyMCVEMSU4NiVEMCVCNSVEMCVCRCVEMSU4MiVEMSU4QSVEMSU4MCVEMCVCMCUyMCVEMCVCRCVEMCVCOCUyMCVEMSU4MCVEMCVCMCVEMCVCMSVEMCVCRSVEMSU4MiVEMSU4RiVEMSU4MiUyMCVEMCVCMiVEMCVCRSVEMCVCNCVEMCVCNSVEMSU4OSVEMCVCOCUyMCVEMCVCNCVEMCVCNSVEMSU4MiVEMSU4MSVEMCVCQSVEMCVCOCUyMCVEMCVCRiVEMSU4MSVEMCVCOCVEMSU4NSVEMCVCRSVEMCVCQiVEMCVCRSVEMCVCNyVEMCVCOCUyQyUyMCVEMCVCQSVEMCVCRSVEMCVCOCVEMSU4MiVEMCVCRSUyMCVEMSU4MSVEMCVCQiVEMCVCNSVEMCVCNCUyMCVEMCVCRSVEMCVCMSVEMSU4MSVEMSU4MiVEMCVCRSVEMCVCNSVEMCVCRCUyMCVEMCVCRiVEMSU4MCVEMCVCNSVEMCVCMyVEMCVCQiVEMCVCNSVEMCVCNCUyQyUyMCVEMCVCQyVEMCVCRSVEMCVCMyVEMCVCMCVEMSU4MiUyMCVEMCVCNCVEMCVCMCUyMCVEMCVCRiVEMCVCRSVEMSU4MSVEMSU4MiVEMCVCMCVEMCVCMiVEMSU4RiVEMSU4MiUyMCVEMSU4MiVEMCVCRSVEMSU4NyVEMCVCRCVEMCVCMCUyMCVEMCVCNCVEMCVCOCVEMCVCMCVEMCVCMyVEMCVCRCVEMCVCRSVEMCVCNyVEMCVCMC4lMjAlRDAlOTclRDAlQjAlRDAlQkYlRDAlQjglRDElODglRDAlQjUlRDElODIlRDAlQjUlMjAlRDElODElRDAlQjglMjAlRDElODclRDAlQjAlRDElODElMjAlRDAlQkUlRDElODklRDAlQjUlMjAlRDElODElRDAlQjUlRDAlQjMlRDAlQjAuJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTBBJTNDZGl2JTIwaXRlbXByb3AlM0QlMjJtYWluRW50aXR5JTIyJTIwaXRlbXNjb3BlJTNEJTIyJTIyJTIwaXRlbXR5cGUlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnNjaGVtYS5vcmclMkZRdWVzdGlvbiUyMiUzRSUwQSUzQ2g0JTIwaXRlbXByb3AlM0QlMjJuYW1lJTIyJTNFJUUyJTlBJTk1JUVGJUI4JThGJTIwJUQwJTlBJUQwJUIwJUQwJUJBJUQwJUIyJUQwJUJFJTIwJUQwJUJGJUQxJTgwJUQwJUI1JUQwJUI0JUQxJTgxJUQxJTgyJUQwJUIwJUQwJUIyJUQwJUJCJUQxJThGJUQwJUIyJUQwJUIwJTIwJUQwJUJCJUQwJUI1JUQxJTg3JUQwJUI1JUQwJUJEJUQwJUI4JUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUJFJTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQxJTgyJUQwJUJFJUQwJUI3JUQwJUI4JTIwJUQwJUJGJUQxJTgwJUQwJUJFJUQwJUIxJUQwJUJCJUQwJUI1JUQwJUJDJUUyJTlEJTkzJTNDJTJGaDQlM0UlMEElMEElM0NkaXYlMjBpdGVtcHJvcCUzRCUyMmFjY2VwdGVkQW5zd2VyJTIyJTIwaXRlbXNjb3BlJTNEJTIyJTIyJTIwaXRlbXR5cGUlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnNjaGVtYS5vcmclMkZBbnN3ZXIlMjIlM0UlMEElM0NkaXYlMjBpdGVtcHJvcCUzRCUyMnRleHQlMjIlM0UlRDAlOTIlMjAlRDAlQkElRDAlQkIlRDAlQjglRDAlQkQlRDAlQjglRDElODclRDAlQkQlRDAlQjAlRDElODIlRDAlQjAlMjAlRDAlQkYlRDElODAlRDAlQjAlRDAlQkElRDElODIlRDAlQjglRDAlQkElRDAlQjAlMjAlRDElODElRDAlQjUlMjAlRDAlQjUlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlRDAlQkIlRDAlQkUlRDAlQjYlRDAlQjglRDAlQkIlRDAlQjAlMjAlRDElODIlRDAlQjUlRDAlQkQlRDAlQjQlRDAlQjUlRDAlQkQlRDElODYlRDAlQjglRDElOEYlRDElODIlRDAlQjAlMjAlRDAlQjQlRDAlQjUlRDElODYlRDAlQjAlRDElODIlRDAlQjAlMjAlRDElODElMjAlRDElODUlRDAlQjglRDAlQkYlRDAlQjUlRDElODAlRDAlQjAlRDAlQkElRDElODIlRDAlQjglRDAlQjIlRDAlQjUlRDAlQkQlMjAlRDElODElRDAlQjglRDAlQkQlRDAlQjQlRDElODAlRDAlQkUlRDAlQkMlMjAlRDAlQjglMjAlRDAlQkIlRDAlQjglRDAlQkYlRDElODElRDAlQjAlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDAlQkElRDAlQkUlRDAlQkQlRDElODYlRDAlQjUlRDAlQkQlRDElODIlRDElODAlRDAlQjAlRDElODYlRDAlQjglRDElOEYlMjAlRDAlQjQlRDAlQjAlMjAlRDElODElRDAlQjUlMjAlRDAlQkIlRDAlQjUlRDAlQkElRDElODMlRDAlQjIlRDAlQjAlRDElODIlMjAlRDAlQkMlRDAlQjUlRDAlQjQlRDAlQjglRDAlQkElRDAlQjAlRDAlQkMlRDAlQjUlRDAlQkQlRDElODIlRDAlQkUlRDAlQjclRDAlQkQlRDAlQkUuJTIwJUQwJTlEJUQwJUI4JUQwJUI1JTIwJUQwJUI3JUQwJUIwJUQwJUJCJUQwJUIwJUQwJUIzJUQwJUIwJUQwJUJDJUQwJUI1JTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQxJTgxJUQxJThBJUQwJUIyJUQxJTgxJUQwJUI1JUQwJUJDJTIwJUQxJTgwJUQwJUIwJUQwJUI3JUQwJUJCJUQwJUI4JUQxJTg3JUQwJUJEJUQwJUI4JTIwJUQwJUJDJUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUJFJUQwJUI0JUQwJUI4JTJDJTIwJUQwJUIxJUQwJUI1JUQwJUI3JTIwJUQwJUI0JUQwJUIwJTIwJUQwJUI4JUQwJUI3JUQwJUJBJUQwJUJCJUQxJThFJUQxJTg3JUQwJUIyJUQwJUIwJUQwJUJDJUQwJUI1JTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJUQwJUJGJUQxJThBJUQwJUJCJUQwJUJEJUQwJUJFJTIwJUQwJUJGJUQxJTgwJUQwJUI4JUQwJUI1JUQwJUJDJUQwJUIwJTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQwJUJCJUQwJUI1JUQwJUJBJUQwJUIwJUQxJTgwJUQxJTgxJUQxJTgyJUQwJUIyJUQwJUIwJTJDJTIwJUQwJUJBJUQwJUJFJUQwJUIzJUQwJUIwJUQxJTgyJUQwJUJFJTIwJUQwJUI1JTIwJUQwJUJEJUQwJUI1JUQwJUI4JUQwJUI3JUQwJUIxJUQwJUI1JUQwJUI2JUQwJUJEJUQwJUJFLiUyMCVEMCVBMiVEMCVCNSVEMSU4MCVEMCVCMCVEMCVCRiVEMCVCOCVEMSU4RiVEMSU4MiVEMCVCMCUyMCVEMCVCRiVEMSU4MCVEMCVCOCUyMCVEMCVCRCVEMCVCMCVEMSU4MSUyMCVEMCVCMiVEMCVCQSVEMCVCQiVEMSU4RSVEMSU4NyVEMCVCMiVEMCVCMCUyMCVEMCVCRSVEMSU4MSVEMCVCRCVEMCVCRSVEMCVCMiVEMCVCRCVEMCVCRSUyMCVEMCVCQSVEMCVCRSVEMCVCQyVEMCVCRiVEMCVCQiVEMCVCNSVEMCVCQSVEMSU4MSUyMCVEMCVCRSVEMSU4MiUyMCVEMCVCRiVEMSU4MSVEMCVCOCVEMSU4NSVEMCVCRSVEMCVCQiVEMCVCRSVEMCVCMyVEMCVCOCVEMSU4NyVEMCVCRCVEMCVCOCUyMCVEMCVCOCUyMCVEMCVCRiVEMSU4MSVEMCVCOCVEMSU4NSVEMCVCRSVEMSU4MSVEMCVCRSVEMSU4NiVEMCVCOCVEMCVCMCVEMCVCQiVEMCVCRCVEMCVCOCUyMCVEMSU4MiVEMCVCNSVEMSU4MCVEMCVCMCVEMCVCRiVEMCVCOCVEMCVCOCUyQyUyMCVEMSU4NSVEMSU4MCVEMCVCMCVEMCVCRCVEMCVCOCVEMSU4MiVEMCVCNSVEMCVCQiVEMCVCNSVEMCVCRCUyMCVEMSU4MCVEMCVCNSVEMCVCNiVEMCVCOCVEMCVCQyUyMCVEMCVCOCUyMCVEMCVCMiUyMCVEMCVCRCVEMSU4RiVEMCVCQSVEMCVCRSVEMCVCOCUyMCVEMSU4MSVEMCVCQiVEMSU4MyVEMSU4NyVEMCVCMCVEMCVCOCUyMCVEMCVCRiVEMSU4MCVEMCVCOCVEMCVCNSVEMCVCQyUyMCVEMCVCRCVEMCVCMCUyMCVEMCVCQyVEMCVCNSVEMCVCNCVEMCVCOCVEMCVCQSVEMCVCMCVEMCVCQyVEMCVCNSVEMCVCRCVEMSU4MiVEMCVCOC4lMjAlRDAlOTElRDAlQjglRDAlQkUlRDElODQlRDAlQjglRDAlQjklRDAlQjQlRDAlQjElRDAlQjUlRDAlQkElMjAlRDElODIlRDAlQjUlRDElODAlRDAlQjAlRDAlQkYlRDAlQjglRDElOEYlRDElODIlRDAlQjAlMjAlRDAlQjUlMjAlRDAlQjIlRDAlQjAlRDAlQjYlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDElODclRDAlQjAlRDElODElRDElODIlMjAlRDAlQkUlRDElODIlMjAlRDAlQkIlRDAlQjUlRDElODclRDAlQjUlRDAlQjElRDAlQkQlRDAlQjglRDElOEYlMjAlRDAlQkQlRDAlQjglMjAlRDAlQkYlRDAlQkIlRDAlQjAlRDAlQkQuJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTBBJTNDZGl2JTIwaXRlbXByb3AlM0QlMjJtYWluRW50aXR5JTIyJTIwaXRlbXNjb3BlJTNEJTIyJTIyJTIwaXRlbXR5cGUlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnNjaGVtYS5vcmclMkZRdWVzdGlvbiUyMiUzRSUwQSUzQ2g0JTIwaXRlbXByb3AlM0QlMjJuYW1lJTIyJTNFJUUyJTlBJTk1JUVGJUI4JThGJTIwJUQwJTlEJUQwJUIwJTIwJUQwJUJBJUQwJUIwJUQwJUJBJUQwJUIyJUQwJUJFJTIwJUQxJTgxJUQwJUI1JTIwJUQwJUI0JUQxJThBJUQwJUJCJUQwJUI2JUQwJUI4JTIwJUQxJTgyJUQwJUJFJUQwJUIyJUQwJUIwJTIwJUQxJTgxJUQxJThBJUQxJTgxJUQxJTgyJUQwJUJFJUQxJThGJUQwJUJEJUQwJUI4JUQwJUI1JTIwJUUyJTgwJTkzJTIwJUQwJUJCJUQwJUI1JUQxJTg3JUQwJUI4JUQwJUJDJUQwJUJFJTIwJUQwJUJCJUQwJUI4JTIwJUQwJUI1JUUyJTlEJTkzJTNDJTJGaDQlM0UlMEElMEElM0NkaXYlMjBpdGVtcHJvcCUzRCUyMmFjY2VwdGVkQW5zd2VyJTIyJTIwaXRlbXNjb3BlJTNEJTIyJTIyJTIwaXRlbXR5cGUlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnNjaGVtYS5vcmclMkZBbnN3ZXIlMjIlM0UlMEElM0NkaXYlMjBpdGVtcHJvcCUzRCUyMnRleHQlMjIlM0UlRDAlQTElRDAlQjglRDAlQkQlRDAlQjQlRDElODAlRDAlQkUlRDAlQkMlRDElOEElRDElODIlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDElODUlRDAlQjglRDAlQkYlRDAlQjUlRDElODAlRDAlQjAlRDAlQkElRDElODIlRDAlQjglRDAlQjIlRDAlQkQlRDAlQkUlRDElODElRDElODIlMjAlRDElODElMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlRDElODAlRDElODMlRDElODglRDAlQjUlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDAlQkElRDAlQkUlRDAlQkQlRDElODYlRDAlQjUlRDAlQkQlRDElODIlRDElODAlRDAlQjAlRDElODYlRDAlQjglRDElOEYlMjAlRDAlQkYlRDElODAlRDAlQjUlRDAlQjQlRDElODElRDElODIlRDAlQjAlRDAlQjIlRDAlQkIlRDElOEYlRDAlQjIlRDAlQjAlMjAlRDAlQkQlRDAlQjUlRDAlQjIlRDElODAlRDAlQkUlRDAlQjElRDAlQjglRDAlQkUlRDAlQkIlRDAlQkUlRDAlQjMlRDAlQjglRDElODclRDAlQjUlRDAlQkQlMjAlRDAlQkYlRDElODAlRDAlQkUlRDAlQjElRDAlQkIlRDAlQjUlRDAlQkMlMkMlMjAlRDAlQjIlRDElOEElRDAlQjclRDAlQkQlRDAlQjglRDAlQkElRDAlQkQlRDAlQjAlRDAlQkIlMjAlRDAlQkYlRDAlQkUlRDElODAlRDAlQjAlRDAlQjQlRDAlQjglMjAlRDAlQkYlRDAlQkUlRDAlQkQlRDAlQjglRDAlQjYlRDAlQjUlRDAlQkQlRDAlQjglMjAlRDAlQkQlRDAlQjglRDAlQjIlRDAlQjAlMjAlRDAlQkQlRDAlQjAlMjAlRDAlQjQlRDAlQjIlRDAlQjAlMjAlRDAlQjIlRDAlQjAlRDAlQjYlRDAlQkQlRDAlQjglMjAlRDAlQkQlRDAlQjUlRDAlQjIlRDElODAlRDAlQkUlRDElODIlRDElODAlRDAlQjAlRDAlQkQlRDElODElRDAlQkMlRDAlQjglRDElODIlRDAlQjUlRDElODAlRDAlQjAlMjAlRDAlQjIlMjAlRDAlQkMlRDAlQkUlRDAlQjclRDElOEElRDAlQkElRDAlQjAlMjAlRTIlODAlOTMlMjAlRDAlQkQlRDAlQkUlRDElODAlRDAlQjUlRDAlQkYlRDAlQjglRDAlQkQlRDAlQjUlRDElODQlRDElODAlRDAlQjglRDAlQkQlMjAlRDAlQjglMjAlRDAlQjQlRDAlQkUlRDAlQkYlRDAlQjAlRDAlQkMlRDAlQjglRDAlQkQuJTIwJUQwJUExJTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJUQwJUIyJUQxJTgwJUQwJUI1JUQwJUJDJUQwJUI1JUQwJUJEJUQwJUJEJUQwJUJFJTIwJUQwJUJGJUQxJTgwJUQwJUI4JUQwJUJCJUQwJUJFJUQwJUI2JUQwJUI1JUQwJUJEJTIwJUQwJUI4JTIwJUQwJUIwJUQwJUI0JUQwJUI1JUQwJUJBJUQwJUIyJUQwJUIwJUQxJTgyJUQwJUJEJUQwJUJFJTIwJUQwJUI4JUQwJUI3JUQwJUIxJUQxJTgwJUQwJUIwJUQwJUJEJTIwJUQxJTgyJUQwJUI1JUQxJTgwJUQwJUIwJUQwJUJGJUQwJUI1JUQwJUIyJUQxJTgyJUQwJUI4JUQxJTg3JUQwJUI1JUQwJUJEJTIwJUQwJUJGJUQwJUJFJUQwJUI0JUQxJTg1JUQwJUJFJUQwJUI0JTJDJTIwJUQxJTgxJUQxJThBJUQxJTgxJUQxJTgyJUQwJUJFJUQxJThGJUQwJUJEJUQwJUI4JUQwJUI1JUQxJTgyJUQwJUJFJTIwJUQwJUI1JTIwJUQwJUJCJUQwJUI1JUQxJTgxJUQwJUJEJUQwJUJFJTIwJUQwJUJCJUQwJUI1JUQxJTg3JUQwJUI4JUQwJUJDJUQwJUJFJTJDJTIwJUQwJUJFJUQxJTgxJUQwJUJFJUQwJUIxJUQwJUI1JUQwJUJEJUQwJUJFJTIwJUQwJUJGJUQwJUJFJUQwJUI0JTIwJUQwJUJBJUQwJUJFJUQwJUJEJUQxJTgyJUQxJTgwJUQwJUJFJUQwJUJCJUQwJUIwJTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQwJUI0JUQwJUJFJUQwJUIxJUQxJTgwJUQwJUI4JTIwJUQxJTgxJUQwJUJGJUQwJUI1JUQxJTg2JUQwJUI4JUQwJUIwJUQwJUJCJUQwJUI4JUQxJTgxJUQxJTgyJUQwJUI4JTIwJUQwJUIyJTIwJUQwJUJFJUQwJUIxJUQwJUJCJUQwJUIwJUQxJTgxJUQxJTgyJUQxJTgyJUQwJUIwJTIwJUQwJUJEJUQwJUIwJTIwJUQwJUJEJUQwJUI1JUQwJUIyJUQxJTgwJUQwJUJFJUQxJTgyJUQwJUI1JUQxJTgwJUQwJUIwJUQwJUJGJUQwJUI4JUQxJThGJUQxJTgyJUQwJUIwJTJDJTIwJUQwJUJGJUQxJTgxJUQwJUI4JUQxJTg1JUQwJUJFJUQwJUJCJUQwJUJFJUQwJUIzJUQwJUI4JUQxJThGJUQxJTgyJUQwJUIwJTIwJUQwJUI4JTIwJUQwJUI0JUQwJUI1JUQxJTgyJUQxJTgxJUQwJUJBJUQwJUIwJUQxJTgyJUQwJUIwJTIwJUQwJUJGJUQxJTgxJUQwJUI4JUQxJTg1JUQwJUI4JUQwJUIwJUQxJTgyJUQxJTgwJUQwJUI4JUQxJThGLiUzQyUyRmRpdiUzRSUwQSUzQyUyRmRpdiUzRSUwQSUzQyUyRmRpdiUzRSUwQSUzQyUyRmRpdiUzRSUwQQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”parallax” full_screen_section_height=”no” parallax_background_image=”4217″ el_class=”call-to-action”][vc_column el_class=”call-one”][vc_empty_space height=”50px”][mkd_call_to_action full_width=”yes” content_in_grid=”yes” grid_size=”75″ type=”normal” show_button=”yes” button_type=”” button_hover_type=”” button_hover_animation=”” button_position=”left” button_icon_pack=”” button_text=”Контакти” button_link=”https://holimed.bg/kontakti/”]

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашите услуги и методи за лечение.

[/mkd_call_to_action][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”call-to-action”][vc_column el_class=”call-two”][mkd_call_to_action full_width=”yes” content_in_grid=”yes” grid_size=”75″ type=”normal” show_button=”yes” button_type=”” button_hover_type=”” button_hover_animation=”” button_position=”left” button_icon_pack=”” button_text=”ОТЗИВИ” button_link=”https://holimed.bg/otzivi-ot-klienti/”][/mkd_call_to_action][/vc_column][/vc_row]