dimitar-petrovКазвам се Димитър Петров. На 33 г. от Димитровград.

От 2005 г. се оплаквам от болки в кръста. Постепенно болката се измести и по-високо по гърба, като се появи и залитане. Прибави се и слабост в краката. Това наложи през 2010 г. да направя изследване с магнитен резонанс на глава и шиен гръбнак.

Диагнозата, която ми поставиха бе сирингомиелия. Това наложи спешна консултация с неврохирург, Последва нов ЯМР на тораколумбален гръбнак. Уточни се наличието на интрамедуларен тумор и прилежащи кисти. Това наложи оперативно лечение в Университетска болница “ Свети Иван Рилски “ София. След операцията обаче не се получи желаното неврологично възстановяване.

Контролния ЯМР показа отново наличие на туморна формация в торакалния отдел на гръбначния стълб и данни за кистична трансформация.

Последва нова операция в неврохирургично отделение на болница “ Аджъбадем“ Турция. Възстановяването вървеше бавно. Появиха се клонуси, които бяха постоянни, слабост в краката, както и липса на сетивност.

Започнах процедури в център “ Холимед“ и за два месеца постигнахме забележителна промяна. Клонусите са единични и то провокирани- само след дълго движение. А вече правя преход около 2 км. от които една обиколка на стадиона само с една канадка. Изправената поза е възможна без помощни средства. Походката е стабилна без залитане.След четвърта процедура се появи и сега е изразена сетивността в краката – както към допир, така и към температура. Чувствително се подобри и психоемоционалното ми състояние. сега съм спокоен и още по-мотивиран да продължа, защото пълното възстановяване ми изглежда абсолютно възможно.