донка доневаКазвам се Донка Донева. На 55 г. съм от гр. Хасково.Преди една година и шест месеца направих исхемичен инсулт, който след три месеца бе последван от втори.Това наложи поставянето на стенд на един от магистралните съдове. Но последиците от двата инсулта вече бяха налични – оформена дясна страна – дясностранна хемипареза. Не можех да си движа дясната ръка и десният крак. Беше засегнат и говора.

Случайно разбрах за възстановителната програма в центъра за холистична медицина Холимед и реших да се възползвам от нея.

Още през първия месец подобрението беше чувствително. Движенията на десния крак станаха по-свободни и по-сигурни. Можех да разчитам на него. Постепенно се подобри и говора. Започнах да намирам думите без да се замислям – спонтанно. Това ми подобри комуникацията като цяло и станах по-спокойна, че има надежда да се оправя. Промените в ръката бяха по-слаби през първия месец, но в началото на втория се освободи напрежението и сковаността, започнах да мърдам пръстите, а в момента вече се обличам сама, мия съдове и плета – плетенето ми е дадено като упражнение за фината моторика.

Чувствам се много по – тонизирана и жизнена. В момента мога да ходя, дори без помощно средство. Хвърлих канадката. И мога сама да карам велотренажор около половин час.

Доволна съм и продължавам напред.