gabriela-atanasovaКазвам се Веселина Георгиева от Димитровград. Дъщеря ми Габриела Атанасова е на 6 год. със Спина Бифида.

Това е вродено заболяване,което доведе след себе си и множество увреждания като хидроцефалия,неврогенен пикочен мехур,пареза на долните крайници.
За шест години имаме няколко неврологични и една ортопедична операция,провеждаме почти ежедневна рехабилитация и физиотерапия.По препоръка на ортопед ни престои нова ортопедична операция,отново за удължаване на сухожилията.

За тези шест години смятах,че сме постигнали много докато не започнахме да посещаваме центъра за холистична медицина Холимед.

Посещаваме центъра от 15.10.2015.

Още след първите 3-4 процедури,Габи стана по жизнена и енергична,изправи позицията на гърба и вече заемаше стабилна поза при седеж,от специално столче започна да стои самостоятелно и стабилно на обикновен стол.

За тези два месеца и половина,през които посещаваме центъра в детето ми настъпи голяма промяна. Сетивността и силата в долните крайници значително се подобри,преди процедурите сетивност имахме само от външната част на бедрата,а сега е по целите бедра,започна да се появява и под колената.
В пълзенето също имаме голям напредък,започна да премества и десния крак с лекота,като преди това едва го провлачваше.
Изминава много по голямо разстояние без да падне на дясно,тъй като десния крак както вече писах се движеше доста трудно.
Появиха се и активни движения в колянна става по засилени на лявото краче. Рехабилитаторката споделя,че с по голяма лекото си изпълнява упражненията,макар и все още мускулите да се изморяват бързо. В следствие на заболяването имаме проблеми и с тазовите резервоари.
Изхожданията по голяма нужда се случваха на 3-4 дни веднъж,в повечето случаи с клизма.След започване на лечението изхождането започна да се случва почти ежедневно с позиви за това,като преди това позив почти нямаше.

За краткия период,през който посещаваме центъра мога да каже,че аз имам едно напълно променено дете,което ме изненадва всеки ден с ново постижение.

Благодаря ти Руми,продължаваме напред!