georgi-chankovKазвам се Георги Чанков. На 68 години съм от гр. Димитровград.

От дълги години страдам от дископатия и ошипяване на гръбначния стълб. Имам и гръбначно изкривяване. Но така, както тази зима ме скова болката – никога не е било.

Стигна се до там, че не можех да си намеря поза на тялото в която да не ме боли или поне да ме боли по-малко. Не можех да помръдна. Но болката беше непоносима дори и в легнало положение. Започна да ми изтръпва и да ме боли и десния крак. Поду се ходилото. Като екстра се появи и парене по крака.

Лекувах се амбулаторно с хапчета и инжекции противовъзпалителни. Не се промени нищо. Наложи се да постъпя в болница, където ми поставяха системи с Манитол, инжекции дипрофос и хапчета през устата Нивалин и Милгама.

Изписаха ме без никакво подобрение. Проведох и един курс физиотерапия. Като че ли имаше малко подобрение, но след последната процедура се върнах на изходно положение с болките в кръста, крака, подутото ходило, парещата болка и пълната невъзможност да се движа.

Препоръчаха ми да започна терапия в център ХОЛИМЕД.

Да си кажа честно бях обезверен, но не ми оставаше друго, освен да опитам.
След първата процедура успях да поспя през нощта. Но на следващия ден болките пак се върнаха и аз съвсем загубих надежда. След трета процедура обаче започна чувствителна промяна. Болките намаляха и постепенно изчезнаха. Започнах да си шофирам колата. Изтръпването на крака и подуването на ходилото също изчезнаха. След 10-та процедура вече само си спомням за болката.

Сега провеждам поддържащ курс веднъж седмично и съм спокоен. Върнах се и на работа.

Разбрах, че в центъра се провеждат и процедури за възстановяване след прекаран инсулт. Препоръчах го на брат ми, който също започна терапия и е много доволен. Сега е съвсем самостоятелен и се движи и обслужва съвсем сам. Ходи по 6 км. на ден пеша.