liliq-iovchevaКазвам се Лилия Йовчева. на 46 години съм от гр. Димитровград.

По професия съм фризьор. Преди четири години ми се наложи да се оттегля от работата, която обичам, но не ми беше възможно да практикувам заради много силни болки в лявата ръка, левия крак и лявата страна на лицето. По скалата от 0 до 10 ги определям като 10. При направения ЯМР се оказа, че имам дискова херния на ниво С5 – С6 и изгладени шийна и поясно-кръстна лордози.

Четири години се лекувах медикаментозно и с физиотерапия, но без резултат. Оплакванията, които ме накараха да се обърна за помощ към център “ ХОЛИМЕД “ бяха:

– Постоянни болки в левия крак, лявата ръка и лявата страна на лицето
– Постоянно усещане за умора и трудно раздвижване сутрин
– Невъзможност да използвам лявата си ръка – освен болките се появи и слабост. Изпусках всичко, което хвана с тази ръка. Дори елементарните домакински дейности ми станаха невъзможни.
– Не можех да ходя без болка. Едвам изминавах 200 м. и се налагаше да седна и да почина.

След терапията състоянието ми се промени трайно. Сега ходя спокойно без болка и не ми се налага да почивам. Изчезнаха и болките в ръката и лявата част на лицето. Възстанови се и силата в ръката. Сега при подстригване усещам лека умора в ръката, но без болка. Но и умората е за кратко време. Сутрин раздвижването е леко.

Като цяло се чувствам прекрасно – без болки и ограничения, с прекрасен тонус и настроение през целия ден.