fbpx
Понеделник - Петък 08:00 - 20:00

Събота и Неделя - ЗАТВОРЕНО

Адрес: гр. Хасково

ул. „Македония“ 16 вх. Б ет.1

Последвай ни
ᐉ ⚕️ Как ошипяването в шийния отдел на гръбначния стълб влияе на нашето здраве? — Холимед
fade
4294
post-template-default,single,single-post,postid-4294,single-format-standard,cookies-not-set,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default
Холимед  >  Полезно   >  Как ошипяването в шийния отдел на гръбначния стълб влияе на нашето здраве?

Как ошипяването в шийния отдел на гръбначния стълб влияе на нашето здраве?

заболявания на гръбначен стълбЧесто сме свидетели на оплаквания от болки, скованост и трудна подвижност в областта на шийно – раменната област. Но обикновено пренебрегваме и дори неглежираме първите послания на организма за проблем. Когато болката ескалира и вече са налични и други оплаквания като изтръпване и болка в ръцете, когато започне тремор и изпускане на предмети, нощна болка, която нарушава съня…тогава оценяваме състоянието като проблемно и търсим помощ.

Шийната остеохондроза е дегенеративно дистрофично изменение на тъканите на гръбначния стълб. В началния етап промените засягат предимно костите и връзките. За тези промени организмът ни сигнализира с периодична болка и нарушена чувствителност на засегнатия сегмент. След това се появява деформация и промяна на височината на диска, а точките на закрепване на мускулите и връзките от два съседни прешлена се сближават. Тогава към болката се прибавят и по – сериозни оплаквания, свързани с кръвообращението на важни центрове в основата на мозъка и вестибуларния апарат.

Деформираните прешлени притискат и пречат на кръвоснабдяването на мозъка и снабдяването му с достатъчно количество кислород. Това състояние се манифестира обикновено с главоболие, световъртеж, шум в ушите и др. Ако имаме притискане и на нерв, към всичките оплаквания се прибавя и характерна болка. Тя може да ирадиира към ръката, в отделни пръсти на ръката, може да доведе до загуба на чувствителност.

Ако и на този етап от състоянието не се вземат мерки за адекватно лечение, автоматично се превръщате в пациенти на неврохирургията. Не допускайте усложнения. Изберете по – физиологичния начин на бъдете здрави – профилактирайте тези състояния. Всяка ситуация може да бъде поправена, когато се предприемат ефективни мерки навреме.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯКАНДИДАТСТВАЙ

Анализ на снимката:

1. При това състояние няма болка и стягане на мускулатурата.
2. Възникват периодични главоболия и нарушения на чувствителността в шийния отдел на гръбначния стълб.
3. Изразено главоболие, шум в ушите, световъртеж.
4. Хронични болки заради необратими изменения на гръбначния стълб.

Как да разпознаем дали имаме шипове?

1. Болково усещане в областта на шията
2. Хрущене при завъртане на главата.
3. Слабост на мускулите на шията.
4. Повишена уморяемост при работа.
5. Нарушена чувствителност в ръцете, изтръпване, болки към плешката, преминаващи към лопатката, рамото и тила.

Ако тези оплаквания са ви познати, заявете си безплатна консултация с наш специалист на тел.0877-346 446 и открийте решенията за вашата болка.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС 0877 346 446
БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ