скенар терапия мненияНеинвазивното лечение чрез тактилно внасяне в тялото на електромагнитни импулси е все по-популярен подход за потискане и пълно отстраняване на симптоми и симпотомокомплекси. Често използван при рехабилитация сред сериозни заболявания, или с цел ограничаване степента на инвалидност при вродени тежки дефицити, независимият генератор на електроимпулси С.К.Е.Н.А.Р. е разработен с цел здравословният тонус на съветски космонавти.

Въпреки изтъкваните предимства, всеки потребител, възнамеряващ да опита лично процедурата, първоначално проучва почти всички налични относно СКЕНАР терапия мнения. Интернет форумите предоставят богата информация, представяща личният опит на множество пациенти с различни здравни проблеми, преминали през такива сеанси, които изказват оценка и споделят личните си впечатления и усещания. И така: да рискувате ли с енергийната терапия?

Пациентите за СКЕНАР

Наблягането на потребителското мнение съвсем не означава, че консултацията с конвенционален медик е излишна. Лекарят няма да ви съобщи за противопоказания, но вероятно ще е леко скептичен относно терапевтичният ефект. Преминалите през процедурата пациенти, особено ако се стремят към лечение на подобен проблеми, могат да съобщят за конкретни резултати, негативни и позитивни усещания, получени в резултат на енергийната терапия.

“Аз ходя на процедури във Варна за лечение на киста на яйчника. Ултразвуковият преглед при гинеколога ми показа, че кистата е напълно изчезнала – само след 11 процедури. Така че бих препоръчала този щадящ метод на лечение преди да се пристъпи например към хирургическа операция или лечение със силни лекарства, които увреждат организма. “

“Моя позната си оправи пародонтозата изцяло с някакъв уред скенар.”

“Аз съм се подлагала на скенар-терапия и след първия път бях много доволна, после пробвах и за други неща и все действаше. Сега ходя често. “

Всички тези извадки от форумни теми свидетелстват изключително позитивни резултати от терапията. Някои от тях звучат прекалено нереалистично, тъй като свидетелстват за излекуване от сериозни туморни образувания. Скептичните читатели с право ще се запитат, как така не е представено нито едно оплакване и израз на отрицателен ефект от процедурите.

Всъщност такива има, но те демонстрират не поражения върху организма, а просто липса на очакваното въздействие. – “Понякога може и да става бавно, ама понякога изобщо не става. Ако ще и 5 курса по 15 процедури да се направят. Скенар терапията не е панацея.”

Най-важната характеристика на този лечебен подход е, че той не осъществява  влияние върху нито една клетъчна структура. Електромагнитните импулси не се възприемат като чужда “енергия”, тъй като са настроени на органичната енергийна честота.

Така, лечението на което и да е заболяване е напълно самостоятелен резултат на телесните процеси. Успехът или неуспехът в лечебният процес зависи от скритият потенциал. Затова за резултат понякога са необходими множество сеанси, продължаващи с месеци.

Същност на електроимпулсната процедура

Меридианната диагностика е наследство от древноизточни лечебни практики. Руският електроимпулсен уред действа на същият принцип, но напълно неинвазивно и безболезнено, като “събужда” и активизира вроденият енергиен потенциал в тялото. Всеки човек разполага с индивидуален капацитет от такъв заряд, който се смята, че преминава през специални енергийни меридиани.

Уредът измерва дължината, формата и обемът на биологичните електромагнитни вълни, генерирайки импулси със сходна честота и интензитет, които се променят непрекъснато, под въздействие на телесният отговор. Прониквайки през точно определените биологични точки върху кожата, те разбиват “блокажите“ на енергийно ниво, които холистичните лекари възприемат като следствие на емоционален дисбаланс.

Електроимпулсите балансират движението на течности и ускоряват процесите на клетъчно делене. За релаксираното и прочистено тяло не съществуват пречки в самовъзстановяването на тъкани, клетки, а оттам – и функции на органи.