Модерното холистично лечение се справя със заболяванията чрез хомеопатични и неинвазивни методи. Този подход цели активизиране на самолечебните функции в тялото.Те са изключително динамични, което е доказано при преодоляване на изключително сложни диагнози, само с немедикаментозна терапия.

Прочистване на ментално ниво

холистично лечениеПроявата на автотерапевтичните механизми засилва доверието на пациентите в собственото им тяло.Това  невероятно мощно внушение допълнително стимулира имунната система и допринася за естественото излекуване. Холистичното лечение обръща особено внимание на негативните “натрупвания“, които според него възпират естествения поток на жизнена енергия и са основна причина за всяко заболяване.

С холистичната терапия “прочистването” от тях се подпомага по напълно естествен, но категоричен начин. Пациентите могат да се възползват от традиционни масажни техники, електроимпулсна СКЕНАР стимулация и биофийдбек терапия. Те осъществяват пряк контакт с тялото на пациента, въпреки че кореспондират чрез слаб електрически заряд, и активизират честотата на естествените телесни импулси.

Засилената вибрация подобрява общото състояние, засилва имунната система и естествените лечебни функции на тялото действат с пълна сила. Именно този процес влияе изключително силно и върху детоксикацията на физическо ниво, което също е много важна за холистичното лечение. Изхвърлянето на ненужното е неефективно, ако се случва само на емоционално или само на физическо ниво.

Разтоварване на тялото

Телесната интоксикация представлява отлагане на гниещи вещества, токсини и шлаки, които се натрупват предимно в чревният тракт. Разтоварващите програми, които наблюдаваме в почти всяка диета, всъщност са много полезни за здравето. Те елиминират по естествен път именно тези отровни за тялото натрупвания и се препоръчват горещо от всеки холистичен терапевт.

Всеки желаещ може да се консултира в специализиран холистичен център за подходящи детоксикиращи рецепти. Те се изготвят според индивидуалните телесни особености на всеки пациент и често включват хомеопатични и фитотерапевтични добавки. Релаксиращите аромо-и цветотерапия също се препоръчват горещо при прилагане на подобна процедура. Тя се стреми към няколко резултата на телесно ниво:

  • Детоксикиране

Прочистването от отпадни вещества и шлаки е свойство на всеки здрав организъм. Натрупването им в тялото обаче, което е причина редица здравословни проблеми, се нуждае от специална индивидуална програма, тъй като оздравяването е последствие от изчистване на духовно и телесно ниво. Обикновено се изготвя меню със сурови плодове, зеленчуци и семена, и ограничаване на вредните вещества (мазнини, сол, захар) до минимум.

  • Подобряване кръвообращението и потокът на лимфната течност

Основен принцип на холистичното лечение е внимание към движението на лимфната течност, която отговаря за пренасянето на отпадъчните продукти и е щит срещу вируси и бактерии. Тази дейност се оптимизира със специален масаж, здравословно хранене и спортна активност.

Изкуствено повишаване на температурата (сауна, спорт) също е доста препоръчително – изпотяването е един от начините за изхвърляне на токсини на тялото, и също както симптомите при заболяване, не бива да се потиска изкуствено.

  • Засилване на имунната система

Свободният от токсини организъм е автоматично защитен от болестотворни вируси, инфекции, както и от много по-сериозни заболявания. Здравословното хранене има значение!

Пациентите на “Холимед“ получават огромно разнообразие от лечебни холистични процедури. Те се прилагат под ръководството на сертифицирани терапевти, по метода на индивидуалният подход. Стотиците излекувани пациенти са потвърждение за доверието, което всеки може да гласува на този холистичен център!