fbpx
Понеделник - Петък 08:00 - 20:00

Събота и Неделя - ЗАТВОРЕНО

Адрес: гр. Хасково

ул. „Македония“ 16 вх. Б ет.1

Последвай ни
ᐉ ⚕️ Какво трябва да ви накара да посетите клиника по гръбначни изкривявания? — Холимед
fade
5460
post-template-default,single,single-post,postid-5460,single-format-standard,cookies-not-set,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default
Холимед  >  Полезно   >  Какво трябва да ви накара да посетите клиника по гръбначни изкривявания?

Какво трябва да ви накара да посетите клиника по гръбначни изкривявания?

клиника по гръбначни изкривяванияСамата идея за деформация на гръбначния стълб плаши хората, независимо дали става въпрос за деца или възрастни. Състоянията, оказващи въздействие на стойката и движенията могат да бъдат вродени и придобити, но тежестта на симптомите е по-голяма при първите. Ако нямате вроден проблем, изкривяващ гръбначния ви стълб, то възможно е дори да не подозирате, че трябва да проведете навременно лечение в специализирано заведение.

В настоящия материал ще дадем основни насоки за причините, които би трябвало да ви заведат незабавно в клиника по гръбначни изкривявания, а също и обща информация относно възможните методи за лечение, предлагани във все повече алтернативни центрове. Добрата новина е, че неинвазивният метод е реална алтернатива.

Какво изкривява гръбнака?

Видовете изкривявания на гръбначен стълби биват: кифоза, сколиоза и лордоза. Лордозата е деформация, засягаща лумбалната област – кръста, а знаците са видими с просто око. Коремът и тазът сочат напред, като коремът изпъква дори в седнало положение. При опит за сядане в правилна позиция се усеща болка и дискомфорт. Причинява се от неправилна поза още в детска възраст, но е възможност и да бъде вродена.

Сколиозата е най-сериозната малформация, и именно тя трябва да ви накара да потърсите добра специализирана клиника по гръбначни изкривявания. Характерно за нея е изместването на гръбначната ос в страни – в лява или дясна посока. Не е изключено и накланяне на глава, рамене и таз в противоположна посока като компенсаторен рефлекс. Сколиозата също бива вродена и придобита.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯКАНДИДАТСТВАЙ

Кифозата представлява нетипично изменение на гръбначния стълб в горния сегмент, причиняващо появата на гърбица. Тази форма на изкривяване е по-често вродена от останалите две. Причините за появата на кифоза са различни – от недохранване в детска възраст до прекарано тежко заболяване, слаба гръдна мускулатура и неправилна стойка.

Какви са възможните решения?

За адекватно справяне с деформациите на гръбначен стълб е важна преди всичко точната диагностика. Такава следва да се направи от квалифициран специалист с помощта на специална апаратура в добре оборудвана клиника по гръбначни изкривявания. Ако нямате вроден дефект, е вероятно да ви бъде трудно да осъзнаете, че имате нужда от специализирана помощ.

Симптоматиката при трите изброени форми на гръбначно изкривяване е ясно забележима и сама би трябвало да ви насочи. Така например, ясни симптоми за наличие на сколиоза са: затруднено дишане/умора, болки в сърдечната област и понижаване на ръста, поради намаляване дължината на гръбначния стълб.

Белези на лордозата са основно дискомфортът в седнало положение. Ясно се открояват изпъкналия корем и хлътналия таз, включително в легнало положение. Кифозата е съпроводена от болки в гърба, скованост и затруднено дишане. Образуването на издатина в горната част на гърба е индикация за образуване на т.нар. гърбица.

Възможните методи за лечение, които биха ви предложили в една специализирана клиника по гръбначни изкривявания съвсем не са малко. Корективната гимнастика е едно добро начало за хората с по-лека форма на заболяването. Стимулацията с електроимпулси в комбинация с физиотерапия и аква гимнастика дава отлични резултати.

Електроимпулсната терапия присъства във всяка терапевтична програма, независимо от типа и стадиите на изменение на гръбначната ос. В основата ѝ стои способността на мускулите да реагират на всяко дразнение, включително, когато то не се приема от тялото като външно и агресивно. Чрез стимулиране на мускулите в областта на гърба се осигурява допълнителна опора за гръбнака. Закалителните процедури също се включват успешно в лечебния процес.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС 0877 346 446
БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ