скенарУредът СКЕНАР е програмиран за генериране и излъчване на електрически импулси с определена честота. Електрическата енергия е част от човешкото тяло, чиито неврони представляват сложна комуникационна мрежа, осъществяваща мигновена връзка помежду си чрез синапси – специални гънки (възли) в участъците на границата между две съседни нервни клетки (аксон и дендрит).

Нервният импулс като генератор на електричество

Сигналите, произвеждани в мембраната на невроните и познати като нервни импулси, се различават чрез създаване на електричен заряд върху въпросната мембрана – йонни канали, подвластни на биоелектрично напрежение, се активират за транспорт на йони, които стимулират скоростта на проводимост. Плътността на миелиновата обвивка около всеки аксон (нервно влакно) повишава скоростта на пренос на импулсите между синаптичните възли, вместо по-бавното транспортиране на импулс по цяла дължина на аксоните.

Ако сравним нервната система с електрическа верига, а електрическите импулси са информационен носител, миелиновите и амиелиновите С-влакна, отговарящи за продуцирането на лечебни невромедиатори като ендорфини, носят основна отговорност за провеждане на непрекъснат ток по веригата. За кого и за какъв тип заболявания е подходяща тази терапия?

С.К.Е.Н.А.Р. – принцип на действие

Руският уред, наречен Самоконтролируем Енерго Адаптивен Регулатор, извършва електроимпулсна стимулация през кожните рецептори. Той произвежда електрически импулси с широкоамплитудна честота, които се коригират по биологичен път от естествената среда в тялото и се настройват към нея, започвайки да генерират електромагнитни сигнали самостоятелно. Как тази процедура възстановява самолечебните сили на организма?

Внасянето на подобен на биологичният електрически заряд с ниска амперизация въздейства стимулиращо върху сетивните рецептори, което стимулира  генерирането на нови сигнали в нервните влакна. Всеки тактилно внесен електрически заряд се обработва в мозъчната структура, отговаряща се невроните, разпознавайки се като потенциален нервен импулс.

Амиелинизирани влакна и невропептиди

Кожното дразнение и появата на нови невронни импулси е свързано с активизиране на амиелиновите C-влакна, съставляващи повече от 70% от нервната система. “Събуждането“ им на свой ред провокира синтез на допълнително количество невромедиатори, които според медицински мнения, доказано регулират всички биохимични процеси в тялото. Знаем, че именно биохимичният микроклимат определя здравословният статус на цялостно ниво.

C-влакната са по-тънки от миелиновите влакна и се стимулират по-бавно и трудно, но електроимпулсният уред използва силата на биоелектричните сигнали. Продължителността и честотата на електроимпулсите е индивидуална за всеки пациент. Тя се определя чрез предварителна диагностика, извършена отново чрез въпросният уред.

Уникалните предимства на терапията

Процедурата е напълно неинвазивна и безвредна за тялото. Тя се прилага върху болезнени и проблемни участъци, а често и върху точките, определени от акупунктурата като крайни зони на т.нар. “енергийни меридиани”. Невронната мрежа отговарят за комуникацията между всички тъкани и органи в тялото, включително и реакцията на ендокринните жлези и имунният отговор. Адекватната комуникация между всички тях поддържа т.нар. хомеостаза, или състоянието на пълно здраве и  телесен комфорт.

Медикаментозната терапия, създадена за потискане на симптоматика, не е в състояние да контролира сложните биохимични и невронни връзки, които осигуряват здравето и жизнеността ни. Руският електроимпулсен апарат разчита на естествените самолечебни способности, които се оказват по-мощни от химичните препарати. Той доказва огромното значение на централната и периферна нервна система за всички жизнени процеси.

Панацея ли е?

В този контекст, електроимпулсните сеанси са вид панацея. Огромното им предимство е, че основната им цел е елиминиране на първоизточника, предизвикал дискмфортът/заболяването. Тя е подходяща за диагностика и облекчаване симптомите на вродени и придобити заболявания, инфекциозни и вирусни болести.

Ефективно болкоуспокояващо и имуностимулатор, тя е предпочитана поддържаща терапия при хронични диагнози и рехабилитация. Руският уред е добре познат с кинезитерапевтичните си свойства и разкрасяващ ефект върху кожата, който открива широко приложение. За максимален ефект се препоръчва провеждане на сеансите от квалифициран и дипломиран специалист, както терапевтите в холистичен център “Холимед“.