Хора в напредваща възрастХората с напредване на възрастта следва да знаят, че трябва да избягвате внезапни и рязки промени в режима на хранене и режима на живот. Необходимо е, доколкото е възможно, рационално да се вмъкват нови елементи на здравословен начин на живот в обичайния режим.

Не забравяйте, че удължената почивка в леглото води до нарушенияв тонуса, тромбоемболизъм, нарушено уриниране и дефекация, намален апетит, скованост на ставите, нарушение на съня и психиката, атрофия на мускулите и ставните хрущяли, остеопороза и развитие на дегенеративни ставни промени и деформираща артроза.

При прилагане на каквито и да е лекарства винаги внимателно прочетете пояснението в разделите “Страничен ефект”, “Противопоказания”, “Несъвместимост с други лекарства”.
Трябва да се знае, че например, лечението с кортикостероиди за болки в гърба може да доведе до остеопороза, задържане на течности, разкъсване на сухожилията и миокарден инфаркт.

Успокояващи и сънотворни хапчета, използвани при главоболие и безсъние, с продължително приемане допринасят за тежък запек, задържане на урина, нарушения на сърдечния ритъм, нарушения на органите, депресия на дихателния ритъм.

Не си отглеждайте хронични заболявания

Методи за физическа рехабилитация и функционално възстановяване на пациентите  печли признание в най-широките кръгове на медицинската общност.
Това на практика е алтернатива за допълване на системата на ортодоксалното лечение, а днес тя позволява да се лекуват не само остри и хронични заболявания на опорно-двигателния апарат.

Направете си безплатна консултация с наш специалист и разберете какви промени да внесете в ежедневния си живот и как да го направите, за да бъде той пълноценен, удовлетворяващ, наситен с положителни емоции и естествено да не ви затруднява.

Всеки четвъртък от 17.30 ч.в обучителната секция на центъра се провеждат безплатни беседи по касаещи ви теми.

Можете да се запишете за участие на тел. 0877 – 346 446, както и да споделите вашите въпроси, на които търсите отговори, за да ви бъдем максимално полезни.