fbpx
Понеделник - Петък 08:00 - 20:00

Събота и Неделя - ЗАТВОРЕНО

Адрес: гр. Хасково

ул. „Македония“ 16 вх. Б ет.1

Последвай ни
ᐉ ⚕️ Плексит – лечение и превенция на повторни прояви — Холимед
fade
5769
post-template-default,single,single-post,postid-5769,single-format-standard,cookies-not-set,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default
Холимед  >  Полезно   >  Плексит – лечение и превенция на повторни прояви

Плексит – лечение и превенция на повторни прояви

Плексит – лечениеПочти всеки човек в зряла възраст се е сблъсквал със симптомите на възпалението на нервния сплит в областта на плешките. Състоянието е познато с наименованието плексит, като лечение, което да помогне за възстановяване моториката на горните крайници би могло да се назначи при по-тежки случаи. В зависимост от тежестта на възпалението и общото състояние на пациента, лечението следва да се проведе в болнично заведение, в рехабилитационен център и у дома.

Какъв лечебен метод да изберем?

Сблъсквайки се със симптомите на плексита, страдащите имат спешна нужда от мерки за облекчаване на тяхното състояние. Симптоматиката дефинитивно включва остра болка в областта на раменете, плешките или гърба, в зависимост от локацията на възпалението. Не рядко болката е придружена от намаляване на подвижността на един от двата горни крайника. Плекситът обикновено се проявява едностранно.

Тъй като възпалението, наречено плексит може да доведе до хронифициране на заболяването и усложнения като шипове и радикулит, е важно да се потърси бързо адекватно лечение. С плекситите и тяхното третиране се ангажират предимно лекари – невролози и ортопеди, които да насочат пациента към подходящия за тях терапевтичен подход.

Обикновено в първия стадий на заболяването, без значение дали е провокирано от травма, претоварване на нервния участък или от настинка, се назначава медикаментозно лечение с лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни средства. Диклофенак и Ибупрофен в комбинация с витамини от група В дават добри резултати в овладяване на акутния момент.

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯКАНДИДАТСТВАЙ

Първият етап от лечението винаги включва овладяване на болезнения момент, тъй като болката влошава драстично качеството на живот на страдащия, ограничавайки подвижността на ръката в прилежащата област. Едва след подобряване на състоянието може да се пристъпи към същинското лечение. Плексит рядко се лекува оперативно, затова методиката е обикновено базирана на физиотерапия.

Лечение на плексит е удачно да се проведе в специализиран център, който може да предложи нужния набор от квалифицирани специалисти и апаратура за провеждане на процедурите. Физиотерапията при плекситни възпаления включва най-често: упражнения, масажи, акупунктура и процедури с ултразвук и електроимпулси.

Електроимпулсната терапия, провеждана в някои холистични клиники помага на хората с плексит да се предпазят от трайни увреждания. Плекистът, оставен дълго нелекуван, се превръща в хронично заболяване. Всяко натоварване в горната част на торса или настинка ще възобновят проявата на симптомите.

За поддържане на плексита в състояние на покой, е важно да се правят ежегодно балнеолечебни процедури. Минералните бани, с каквито страната ни изобилства, са едно чудесно решение за общоукрепващи и тонизиращи тялото процедури. Не чакайте болката да ви скове отново, за да потърсите лекарска помощ или помощта на своя физиотерапевт.

За да се избегне рецидив, е задължително пациентите да бъдат физически активни, но същевременно да избягват тежки натоварвания, които биха могли да причинят възпаление и дори разкъсване на нервни връзки в засегната област. Плекситът, за разлика от други увреждащи моториката състояния засяга хора от всяка възраст и пол. В никакъв случай не може да се смята за дегенеративно заболяване.

Редовните разходки, плуването и определени видове гимнастика са напълно достатъчни, за да се избегнат нови възпаления. Фактите сочат, че ако веднъж сте се сблъсквали с плексита, повторната ви среща с неприятните му симптоми е неизбежна. Симптомите обаче могат да бъдат в значително по-лека форма и с по-бързо отшумяване, ако се придържаме към един умерено активен и здравословен начин на живот.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС 0877 346 446
БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ